Напишете дума/думи за търсене

Сол, зелено, цветя и още неща, които незабавно ще променят енергията на нашия дом

Когато влезете в къща с добра енергия, вие го усещате моментално. Жилището не трябва да се чисти само от физическия безпорядък, а може би е добре да променим и източниците на енергия? В крайна сметка домът трябва да бъде нашето убежище.

Тези малки промени ще ни помогнат лесно да преместим енергията в обитаваното от нас пространство без драстични мерки.

Започнете с базовите неща
Не трябва да е изненада, че първата стъпка в промяната на енергията на вашия дом е чрез разчистване и премахване на физически предмети, които пречат на доброто ви настроение. Ако не обичате даден предмет, защото е грозен, или друга вещ, която ви кара да се чувствате виновни, защото сте я купили, а стои безстопанствена в ъгъла, това вероятно създава бъркотия. Така че бъдете смели и изхвърлете ненужното. Оставете само неща, които са наистина полезни или доставят радост. Това може да бъде изтощително, но всеки предмет, който изхвърляте, изчиства заседналата енергия в стаята.


Проветрявайте
Преместете отрицателния въздух от дома си, като отворите всички прозорци и създадете течение, за да пропуснете въздуха, дори ако навън е студено. Свежият въздух е всичко. Много модерни домове са толкова плътно затворени, че влиза малко свеж въздух и това създава стагнация. И като говорим за въздух, колко добре дишате?

Когато енергията във вашето пространство е стресирана, дишате по-плитко. Не забравяйте да поемете по-често хубави дълбоки вдишвания. Докато го правите, разклатете и възглавниците и одеялата си.

Поръсете със сол
Просто поръсете ситна сол върху килима. След около час почистете с прахосмукачка. Солните кристали имат невероятна естествена вградена способност да абсорбират отрицателна енергия. Като алтернатива може да поставите купички със сол в ъглите на стаята и да ги премахнете след няколко часа. Заземява и изчиства едновременно.

Пренаредете и разкрасете
Пренареждането на мебелите или промяната в интериора на дома има положителен ефект върху ума. Тази добра промяна, ако ви кара да се чувствате заредени, показва, че някои негативи са премахнати.

Може също да направите малки, разкрасяващи корекции - украсете кухненската маса с любимата си купа за салата или напълнете малка ваза с диви цветя. Декорирането е много повече от естетика. Става дума за създаване на щастие, като намирате начини да обичате и цените както дома си, така и хората в него. Опитайте се и привлечете всичките си сетива. Експериментирайте с лампи и димерни превключватели, докато не сте доволни от вашето осветление. Поставете уютен, мек килим до леглото си.

Бъдете зелени
Растенията са предпочитани за отрицателна енергия, защото внасят изцеление и растеж във вашия дом. Уверете се, че вашите растения са добре обгрижени и не са пренебрегвани. В противен случай те ще допринесат за отрицателната енергия в пространството. Живите растения носят много специфична положителна енергия във вашия дом. Дори и да не сте голям градинар, може да използвате лесни за грижа растения, за да запълните пространството си. Поставете ги най-добре в кухнята, трапезарията или хола - места, където всички се събират.

Запасете се със свещи
Свещите са едно от най-елементарните неща, които може да добавим към домовете си. Те излъчват положителна енергия и привличат специфични енергии, особено въз основа на цвета. Освен това са практични и осигуряват светлина, без да се използва електричество.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X