Напишете дума/думи за търсене

7 червени знамена на крехкото мъжко его

Какво е крехкото мъжко его? То се появява, когато увереността на мъжа е толкова свързана с традиционните мъжки идеали, че всяко предизвикателство го разтърсва. Това е онази защитна реакция, когато някой намекне, че не е супермен - той може да се нацупи, след като бъде коригиран, или да се надуе, когато способностите му се поставят под съмнение. Тук не става въпрос само за чувство на разстройство, а за мъж, който не може да се справи с ударите на своя мачо имидж и и се крие зад „твърдата си физиономия", за да скрие несигурността си. Това се случва, когато един мъж чувства, че трябва да живее според силен, стоически образ през цялото време и този натиск го спира да стане наистина по-силен или по-приспособим.

Кои са седемте признака на крехко мъжко его?

1. Той е горчив губещ и самохвалко победител
За някого с крехко его всяка игра или състезание, независимо колко малки са, се усеща като нещо с висок залог. Ако загуби, това не е просто загубена игра – усещането е като директен удар върху самоличността му. Може да стане раздразнителен или разстроен, защото в съзнанието му загубата се възприема като слабост. От друга страна, когато той спечели, това не е просто победа в играта - това е валидиране. Той може да започне да се хвали прекалено, защото това временно засилва егото му и го уверява в неговата стойност. Танцът на победата не е само радост; това е публично показване, начин да се каже: „Вижте ме, аз съм силен, аз съм способен, аз съм победител." Това е опит да затвърди мястото си в класацията на победителите.

2. Той никога не греши, независимо от всичко
Един от най-големите признаци на крехко мъжко его е това. Да признае, че не знае нещо, като маршрута до дадена дестинация, е като да признае поражението. Той приравнява молбата за помощ или признаването на грешка с показване на слабост, така че предпочита упорито да се движи по погрешния път или да продължи да спори. Това е защитен механизъм - като не отстъпва, той вярва, че поддържа образа си на компетентност и сила. Това поведение разкрива скрита несигурност: страх, че признаването на липса на знания или грешка ще намали позицията му в очите на другите и, което е по-важно, в собствената му представа.

3. За него обратната връзка се чувства като лична атака
Боравенето с крехко мъжко его е като ходене по противопехотни мини. И това е особено вярно, когато става въпрос за крехкото мъжко его във връзките. Когато се сблъска със съвет, предназначен да бъде полезен, нормално е той да се защити. Той гледа на подобни критики като атака на неговия морал или компетентност, но не и като на инструмент за изграждане и подобряване на себе си. Когато усети заплаха срещу себе си и убежденията си, това състояние на отбрана може много бързо да се превърне в гняв или раздразнение и той отвръща силно и яростно. В крайна сметка той отговаря по обиден начин, вместо рефлективно, тъй като смята това за пряко попадение върху собственото му достойнство и гордост.

4. Той е експерт в перченето
Един от основните признаци на крехко его е жаждата за утвърждаване. Когато мъжът постоянно насочва разговорите към своите постижения или притежания, това е сигнал, че търси външно утвърждаване. Той може да е този, който винаги има готова история за последния си успех или материална придобивка като кола или повишение, не само за да сподели добри новини, но и да си изпроси комплименти и възхищение. Това поведение се ръководи от основна несигурност. Дълбоко в себе си той може да се съмнява в своята стойност или да се страхува, че не е достатъчен такъв, какъвто е. Като изтъква своите статусни символи или постижения, той се опитва да се изгради в очите на другите, засилвайки самочувствието си с техните реакции.

5. Той е категорично против промяната и е изключително упорит
Ако боравите с крехко мъжко его, винаги помнете това. Той ще избягва да опитва нови неща, защото се страхува от провал. Да се ​​придържа към това, което знае – зоната си на комфорт – означава, че няма да обърка нещата и да се почувства неудобно. За него е по-безопасно просто да продължи да прави същите стари неща, отколкото да рискува да изглежда зле, ако не може да го намали с нещо ново. Всъщност не това, че се е провалил е страшната част, а това, което провалът може да каже за него. Като не рискува, той защитава гордостта си, но също така пропуска всички готини неща, които би могъл да научи, и цялото забавление, което би могъл да изпита, ако просто даде шанс на нови преживявания.

6. Той е огромен маниак на контрола, що се отнася до връзките му
Мъжете, които страдат от синдрома на крехкото мъжко его, са склонни да контролират много връзките си, особено романтичните. Тези господа ще кажат на партньора си какво да облече или с кого да излиза и обикновено бъркат властта с увереност. Такъв мъж вероятно се чувства несигурен в себе си и смята, че като взима решенията, може да се почувства по-сигурен. Това желание да се контролират нещата идва от страха от неочакваното или от мисълта, че той е важен само ако е начело. Той определя тези правила, защото не иска нещо да го изненада или да го накара да се чувства по-малко уверен. Но това не е истинска увереност. Истинската увереност е свързана с доверието и уважението към партньора, а не с опитите да бъде контролиран.

7. Той се шегува с други хора, но не може да се шегува със себе си
Когато се шегувате с мъж, който има крехко мъжко его, той може да спре да се смее и да стане сериозен много бързо. За него игривата закачка се чувства като злобно заяждане. Той е чувствителен и приема шегата присърце, защото се притеснява, че има някаква истина в нея, особено ако става въпрос за нещо, в което вече не е сигурен. Неговата реакция? Той може да отвърне на „удара", за да се опита да покаже, че не го притеснява, или може просто да замълчи и да се отдръпне, опитвайки се да защити чувствата си. Той просто се опитва да предпази гордостта си от нараняване заради това, което всъщност е само малко забавление.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X