Напишете дума/думи за търсене

10 малки начина да направим брака си неразрушим според бракоразводните адвокати

Разводът често е един от най-опустошителните моменти в живота на човек. Почти всеки сключва брак, за да има силна, трайна връзка със своя партньор в живота.
Но статистиката за разводите не е в полза на това.
Процентът на разводите за първи съпрузи е около половината, а процентът е по-висок за тези, които вече са се развеждали поне веднъж.

Признаците за здрава връзка в щастливия брачен живот на една двойка не се появяват изневиделица. Необходими са работа, отдаденост и ангажираност от двамата партньори, за да бъде бракът им траен.

Ето 10 малки начина да направите брака си неразрушим, споделени от бракоразводни адвокати.

1. Излезте от социалните медии
Животът далеч не е перфектен и социалните медии ни дават усещането, че всички наши приятели, семейство и непознати печелят от брака, когато може би не го правят.
Няма универсално семейство. Не може и не трябва да сравнявате връзката си с идеалистичната и нереалистична версия на семейство, която виждате в социалните медии.

2. Дайте приоритет на съпруга си пред децата
След като имате деца в семейството си, осъзнайте важността им, но не ги правете по-важни от съпруга си.
Имате много роли в живота си и никоя роля не е по-важна от другите - те просто са различни. Не забравяйте да фокусирате времето и енергията си върху израстването във всяка роля.

3. Разрешавайте битките си
Разширете начина, по който мислите за нещата и ситуации, в които попадате. Ако съпругът ви не е съгласен с вас, не се чувствайте така, сякаш ви се кара. Не се забивайте и не изпитвайте нужда да отвърнете на удара и да победите.

Вместо това отворете ума си и проучете защо не са съгласни с вас. В добрия брак двойките задават въпроси и обсъждат. Може би никой от вас не е прав или, още по-добре, и двамата сте прави. Но и двамата просто пренебрегвате как се смесват различните ви мнения.

4. Не се оставяйте заслепени от емоциите си
Разводите са причинени от фундаментален срив в една връзка и това обикновено се случва с течение на времето.
Бъдете наблюдател на собствения си живот и хората в него. Направете крачка назад и вместо да говорите, задавайте въпроси. Опитайте се да разберете нуждите на партньора си и как може да ги посрещнете. Общувайте с партньора си, когато се борите във връзката.

5. Не оставайте в брака заради децата

Много семейни двойки оправдават оставането във връзка, че го правят „заради децата". В някои ситуации това може да е добре за децата и съпрузите. За други може и да не е така.

Трябва да обмислите как оставането в тази връзка ви влияе, което, от своя страна, ще има пряко въздействие върху децата. Вашата връзка оказва влияние върху ежедневието на наследниците ви, грижите, взаимодействията и бъдещите взаимоотношения и растеж.

6. Избягвайте играта на обвиняване
Връзката ви може да доведе до развод и това може да не е по ничия вина. Някои връзки просто растат и се променят по начини, които вече не пасват на двойката.
Това не е провал. Това е проста промяна в динамиката и вашите нужди.


7. Отделете време
Животът лети. Трябва да спрете и да отделите време, за да развиете връзка със съпруга си. Трябва да използвате всеки момент и да изразите грижата си за него, като правите малки жестове, дори ако тези жестове са миене на чинии или пране.

Остави телефона или имейла си. Да отговорите на този последен имейл или да проверите фийда си в социалните мрежи за последен път, не е по-важно от това да сте участник в това, което се случва във връзката ви. Ако искате да се влюбите отново, трябва да отделите време, за да го направите.

8. Говорете, говорете, говорете
Някои хора просто не обичат да говорят. Но защо? Депресирани ли са? Дистанцирани ли са? Нещастни ли са? Чувстват ли се твърде много коментирани? Или тяхната личност е по-интровертна, затова им трябва време сами, за да се отпуснат?

Всеки е различен, но трябва да общувате и да признаете, че вашият партньор може да има различен начин да го направи. Бъдете уважителни към това.

9. Карайте се честно
Бъдете сигурни, че ще се препирате честно. Вие имате право да се чувствате така, както се чувствате, но същото прави има и другият човек. Може да не сте съгласни с този човек, но той има пълното право да поддържа определени чувства.

Направете крачка назад и след това задайте въпроси на партньора си. Опитайте се да обмислите това, което си мислите, че сте ги чули да казва. Попитайте го какво го тревожи и за какво има нужда от вас в момента. Изразете чувствата си. Не се страхувайте да кажете: „Чувствам се уплашен/нещастен/дистанциран/тъжен".

10. Грижете се за себе си
Не може да влезете във връзка, очаквайки, че другият ще ви направи завършен. За да бъдете най-добрият партньор, който може да бъдете, трябва вече да сте завършен човек. Ако искате истинска любов в брака, първо трябва да предложите любов към себе си.

Ако трябва да работите върху себе си, не забравяйте да се съсредоточите върху това. Оценявайте вашите приятелства, хобита и нужди. Партньор, който не цени вас и вашите нужди да се грижите за себе си, може да не е най-добрият ви партньор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X