Напишете дума/думи за търсене

3 смъртоносни грешки, които убиват брака

Бракът ви все още може да бъде спасен, но се нуждае от работа.

Всяка здрава връзка минава през проблеми, така че когато се учите как да я спасите от пълна смърт, може би се чудите откъде да започнете.
Точно както нашето физическо здраве, така и нашите взаимоотношения се нуждаят от ежедневно внимание, за да бъдат здрави.
Семейният живот не е лишен от проблеми във връзката и двойките правят грешки, които могат да се превърнат в смъртоносни за отношенията.

Кои са трите смъртоносни грешки, които убиват браковете и сериозните връзки? 

1. Замитане на конфликта под килима
Много от нас смятат, че конфликтът просто ще изчезне, ако го игнорираме. Това е разбираемо. В крайна сметка, ако изглежда, че разгорещената вражда е утихнала, вероятно не искаме да продължаваме да разпалваме пламъка.

Дори ако изглежда, че буйният огън се е превърнал в горяща жарава, това, което не виждаме, е, че презрението може да тлее под повърхността в партньора ни много месеци след това. Това може да доведе до пасивна агресия и други саботьори на връзката, към която и двамата участници в нея имат ангажимент да се грижат.

Нека опишем ситуация, която илюстрира това.
И Петър, и Станислава работели до късно и прекарвали времето си поотделно. И въпреки че имали чувства един към друг, те започнали да се усещат като съквартиранти, отдалечавайки се все повече и повече.
Те не споделяли чувствата си. Престрували се, че всичко е наред, докато под повърхността се усещали самотни и негодуващи. Така било "по-лесно".

Един ден Петър помолил половинката си да свърши нещо дребно вместо него и тя избухнала срещу него: „Как смееш да ме молиш да направя още нещо, за да можеш просто да гледаш телевизия, когато не си мърдаш пръста за нищо у дома?"

И двамата започнали да се засипват с обиди до изнемога. В крайна сметка той спал няколко дни на дивана.

След това се отдали на секс за сдобряване. Тя казала: „Мисля, че решението е да се караме по-често. Тогава поне сме истински един с друг!"
За съжаление, когато двойките останат в цикъл на избягване на конфликти, битки и интимност, кавгите стават по-нараняващи с времето и връзката бавно умира в процеса.

Но има и други начини да разгорещите страстта помежду си. Трябва да споделите чувствата си, преди те да се превърнат в големи спорове.
Понякога обаче, когато двойките се опитват да споделят чувствата си, те правят втората смъртоносна грешка.

2. Обвинявате партньора си за проблема
Нека си признаем, партньорът ви понякога греши. Нещата биха били по-добри, ако промени негативното си поведение, нали? Въпросът е какво мотивира хората да се променят?

Когато критикувате партньора си за поведението му, дори и да създава проблем, как мислите, че му се отразява? За да отговорите на този въпрос, как се чувствате, когато ви критикуват?
Ако половинката ви избухва с „Никога не чистиш след себе си!", как реагирате. Може би се чувствате нападнати и контролирани, а след това човекът до вас се чуди защо го критикувате или го игнорирате по-късно.

Сега нека погледнем от друг ъгъл. Искате партньорът ви да коригира поведението си. Дори ако обвинявате любимия човек по „по-мил" начин, това не го мотивира да се промени, защото въпреки че хората могат да бъдат мотивирани от правила и наказание в краткосрочен план, това ви струва любовта и връзката.
Но това, което би мотивирало вашия съпруг да се промени, е същото, което го е мотивирало да направи онези прекрасни неща за вас в миналото, когато се влюбвахте един в друг.

3. Опитвате се да спечелите спор

Дори и да не обвинявате, най-вероятно сте се опитвали да докажете, че сте прави, когато сте в спор, нали? Това е човешката природа; просто се чувстваме зле да грешим, нали?

Да кажем, че печелите и вашият партньор се чувства виновно. Почти гарантирано няма да имате забавна, пикантна нощ по-късно.
Знаете ли онова чувство, когато и двамата сте толкова синхронизирани, наслаждавайки се на компанията на другия? Отказвате се от това, ако се опитате да спечелите на всяка цена. Тогава и двамата съпрузи се чувстват наранени и откъснати.

Винаги има две страни и две гледни точки.
Това, което искате, е да създадете печелившо решение, което удовлетворява и двете ви нужди. Тогава и двамата сте в един отбор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X