Напишете дума/думи за търсене

Минусите на секса за сдобряване

Наскоро се заговорихме с една позната за това, че на нея най й харесва да прави секс с любимия си веднага след като са си спретнали скандалче. Не можах да я убедя, че за мен това е вселенска глупотевина и не заслужава дори да я удостоя с дивни размишления. Да, ама се налага, след като на няколко пъти дочух волю-неволю разговори на непознати за мен люде, които с гордост разказват за оргазмите, дошли със сексовете им за сдобряване.

С какво изведнъж другия става толкова неустоимо вкусен за сетивата и за либидото ни, че веднага след като сме го затрупали с недоволството си, решаваме, че ни е задължително потребен, за да бъдем щастливо удовлетворени? Дали конфликтът подава ток към сексуалното желание и го взривява или пък страхът от това да не изгубиш другарчето, активира всичките системи на съществото в опазване на мира и хармонията във връзката?

Не отричам, че най-вероятно сексът за сдобряване си има своите възстановителни сили, що се отнася до поразрушената интимност, но със сигурност носи след себе си и някои допълнителни опустошения.

Защо сексът за сдобряване невинаги е добър

Житейският постулат, че прекаленото води до обратен резултат доста често ме е спасявал от преяждане с живот. Същото се отнася и до размяната на ласки, след като сме хвърляли смело саксии по благоверния. Ако непрекъснато се караме, само и само да засилим глада си един към друг, то рискуваме в някакъв момент кавгите ни да се абонират за поуката от приказката за Лъжливото овчарче.

Секс за сдобряване при добри и лоши отношения

Помирителните ласки са повърхностно лечение на раните, нанесени от караниците и споровете. Не може да разрешаваме важни проблеми с една-две креватни кулминации в месеца. Само замазваме несгодите до следващия път, когато те ще ни застигнат с още по-голяма охота.

Когато свадите са константни и екстремни, удоволствието за помирение смело може да се нарече наркотик, който дава временно и илюзорно облекчение, но не и дълбоко и адекватно решение на къкрещите проблеми на двойката. Все едно един оргазъм ще оздрави синините от домашното насилие.

Когато отношенията в основата си са добри, галенето и любуването след скарване е възможно по-скоро да подобрява временно разклатения климат в любовта. Но ако той се ползва като средство за примирие, със сигурност най-накрая войната ще бъде загубена.

Не е необходимо да провокираме сериозни разправии, за да се сдобием с невероятен секс. Нека не забравяме, че не само обядът е с пари. Кефът може да ни излезе като нищо през носа. Още повече, ако спорът е умишлено провокиран, за да доведе след себе си някоя и друга плътска кулминация, сексът може да започне да губи своето очарование като доказателство за едва ли не неизмерната любов, която изпитваме един към друг.

Както несъгласията и неразбирателството, така и споровете са нерядко явление във връзките с добро здраве, така че няма нужда нарочно да бъдат предизвиквани. Оставете сексът сам да се случва, когато и както му е кеф, а не насилен от желанието ви за перверзно изразен страх от сблъсък с неразрешените затруднения на отношенията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X