Напишете дума/думи за търсене

Избирането на правилната температура на душа може да облекчи различни здравословни състояния

Температурата на душа може да повлияе на вашето здраве по повече начини, отколкото предполагате. Независимо дали предпочитате освежаващ студен душ или успокояващ горещ, изборът може да повлияе на различни аспекти на вашето благосъстояние. От засилване на кръвообращението до облекчаване на мускулното напрежение, правилната температура на душа може да доведе до положителни ефекти върху вашето здраве.

Горещият душ може да помогне при скованост

Ако се събудите, чувствайки се по-малко подвижни или ви е трудно да коленичите и да завържете обувките си, преди да излезете от вкъщи, навременният горещ душ може да промени нещата.
Това е особено полезно преди тренировка, тъй като помага за загряване и подготовка на тялото ви за физическа активност. Добавянето на горещ душ към вашата рутина може да подобри гъвкавостта и цялостното благосъстояние.

Топлият душ е добър за костите
Хората с артрит често се чувстват по-добре, ако сутрин вземат топъл душ, тъй като умерената топлина е по-лесна за ставите и им помага да се движат по-удобно. Въпреки това спортистите, които се възстановяват от спортни травми, могат да намерят облекчение в студен душ, който може да намали възпалението и да ускори възстановяването. Персонализираният аспект на хидротерапията е ясен при избора на правилната температура на водата въз основа на индивидуалните здравословни условия.

Изборът на правилната температура на водата е жизненоважен за цялостното благосъстояние и може да бъде полезен при различни физически изисквания.

Горещият душ може да помогне да се детоксикирате

Токсините могат да навлязат в тялото ни по различни начини и един често пренебрегван път е през нашата кожа.
Кожата ни е пореста, което позволява на молекулите да влизат и излизат от тялото. Вземането на горещ душ може да отвори порите на кожата, което улеснява почистването и отмиването на токсините и замърсяванията. Изплакването с хладка вода помага на порите да се свият отново, предотвратявайки навлизането на следващия набор от нежелани материали.

Студеният душ може да засили кръвообращението
Студената вода кара телата ни да преминат в режим на оцеляване, насърчавайки ускорения пулс. Това кара кръвоносната система да работи допълнително, като помага на сърцето да изпомпва по-ефективно кръв. Това води до по-добра циркулация в цялото тяло. Когато телата ни са изложени на студена вода, те се настройват по начин, който подобрява работата на нашето сърце и кръвоносна система, което прави всичко да функционира по-добре като цяло.

Студената вода може да отмие умората
Проучване предполага, че студеният душ може да намали умората при хора със синдром на хроничната умора.
Шокът от студена вода се предполага като причина за тази полезна реакция. Това не само помага на уморените мускули да се възстановят по-бързо и намалява болката в тях, което е добре не само за индивидите с хронична умора, но също така е удобно за всеки, който е активен. Студеният душ може да бъде бързо презареждане, засилване на възстановяването на тялото.


Дерматолозите препоръчват душ за 5 до 10 минути всеки ден. Някои хора предпочитат сутрешния душ, докато други намират за релаксиращо да отмият ежедневния стрес през вечерта. Независимо от личните предпочитания, тези, които се къпят през нощта, могат да изпитат допълнителни ползи за красотата и здравето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X