Напишете дума/думи за търсене

Как позицията на езика може да ни отърве от двойната брадичка

Двойната брадичка се образува поради генетиката, стареенето и наддаването на тегло. Но, както се оказва, има и друга причина: неправилна поза на езика. Добрата новина е, че е възможно да се отървете от тази физическа характеристика.

Сега е времето да коригирате позицията на езика си и най-накрая да получите тази прекрасна линия на челюстта, която ще запазите завинаги.
Това, което обикновено наричаме „двойна брадичка", е пълнотата, която се образува под брадичката. Всички имаме малко мазнини там и това е нормално.
Въпреки това нашият платизмен мускул, който свързва врата с брадичката, може да отслабне. В този случай повече мазнини могат да се натрупат в тази област, причинявайки пълнота.

Лошата стойка на езика разхлабва мускулите и започва да се образува двойна брадичка.

Специалистите казват, че ако се научим как да позиционираме правилно езика, е възможно да се отървем от двойната брадичка и да подобрим линията на челюстта. Това може да се случи, защото правилната позиция държи цялата структура на лицето.

Правилната поза е езикът винаги да е опрян в горната част на устата, включително в долната й третина. Може да се научите да го позиционирате правилно, като правите няколко упражнения и гледате как отпускате езика си правилно в началото, докато свикнете.

Упражнение 1

Поставете върха на езика си на небцето, точно зад горните зъби, и го притиснете към твърдото небце. Издърпайте останалата част от езика си към небцето. Затворете устата си и дишайте нормално и се старайте да е така през цялото време.

Упражнение 2

Изречете звука N. Позицията на езика е правилната. Приложете малко натиск в самата задна част на езика и се уверете, че натискът остава.

Упражнение 3

Вземете голямо парче дъвка и започнете да я разнасяте по небцето. Започнете със задната част на зъбите си и я разпръснете назад, доколкото може да влезете навътре в устата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X