Напишете дума/думи за търсене

Върнете триъгълника на младостта назад с 10 години

Без значение каква естествена форма има лицето, в него винаги ще се вижда ясно триъгълник. Ако долната част на триъгълника е челната линия, тогава дори ранните бръчки и гънки, които се появяват, няма да могат да го развалят, лицето ще изглежда визуално много по-младо. Но ако дъното падне върху долната част, поради естествени промени, тогава обърнатият триъгълник ще добави добри десет години, дори ако кожата е добре поддържана и бръчките са изгладени.

С течение на времето триъгълникът променя местоположението си и на лицето се появяват следните промени:

- носогубни гънки;
- назолакримални канали;
- линии от ноздрите до ъглите на устата;
- увиснали ъгли на устните;
- размит овал;
- двойна брадичка;
- подуване на долната част на лицето.

Защо се случва това? Поради неправилен начин на живот, стрес, нарушения на стойката, мускулите на лицето се напрягат и са постоянно в спазъм. Поради това те се скъсяват, губят еластичност, което е особено забележимо с възрастта, когато собственият им колаген се загуби. Представете си, ако сте сложили покривка върху маса, но изведнъж тази мебел по някакъв начин е била скъсена. Какво ще стане с плата? Той ще се набръчка и ще започне да увисва. Същото се случва и с кожата на лицето ни, когато мускулите се съкратят и са в спазъм.

За да се отървете от увисването и бръчките, както и да обърнете своя триъгълник на младостта, просто трябва редовно да изпълнявате прост набор от релаксиращи техники.

1. Издърпайте врата 

Шията е първата, която остарява. Помнете, че теглото на главата е няколко килограма, а поради неправилна стойка натоварването се увеличава още повече.

Може би сте забелязали също така, че с възрастта вратът ви е станал по-къс, по-отпуснат. Това води до образуването на така наречените пръстени на Венера. Ето защо, ако искате да запазите младостта си, редовно упражнявайте врата си, издърпвайте и разтягайте.

Поставете ръката си на рамото и обърнете врата си в обратна посока. Правете движения за разтягане и се опитайте да отпуснете мускулите си. Масажирайте стерноклеидомастоидните мускули, ключицата, долния ъгъл на челюстта, където са прикрепени мускулите.

2. Движете мускулите на врата

Напрежението се създава не само на лицето, но и в задната част на главата. Целият скалп е покрит със сухожилен шлем, така наречената апоневроза. Той трябва да бъде отпуснат, особено задната част на главата - тук се натрупва най-голямото напрежение. Приятният страничен ефект от тази процедура е подобряването на косата. Спазъмът на апоневрозата също се отразява негативно на космените фоликули.

Наклонете малко главата назад и сложете ръце на тила. С напрежение се опитайте да плъзнете тилната тъкан от двете страни една към друга.

3. Отпуснете слепоочията
Мускулите на слепоочието влияят на младежкия вид. За да ги отпуснете, разтегнете мускулите с ръце - издърпайте едното нагоре, другото надолу. Погледнете нагоре, отворете широко устата си и поставете пръсти на долните си зъби. Направете лек натиск надолу. Трябва да почувствате разтягане в темпоралния лоб. Тази техника също помага за премахване на подпухналостта на клепачите.

4. Размърдайте уши

Ушите трябва да са подвижни и да се движат свободно. Ако имате затруднения с това, тогава със сигурност сте собственик на назолабиални бръчки.

Отворете показалеца и средния пръст на двете длани, образувайки V. След това хванете кожата около ушите с тях, възглавничките на средните пръсти трябва да са върху зоните на слепоочията. Натиснете здраво пръстите си и изтласкайте ушите нагоре. Те ще се преместят леко на място. След това ги преместете в други посоки.

5. Работете с дъвкателните мускули

Знаете ли кой е най-силният мускул в тялото? Не, не глутеусът и не бедреният. Най-силният, който имаме, е мускулът, който помага за дъвченето на храна. Дъвчащите мускули вършат много работа, така че, няма да намерите по-напрегнати мускули в тялото. Следователно трябва редовно да се занимавате с дъвкателните си мускули. Масажирайте ги, правете вибриращи движения, разтягайте се.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X