Напишете дума/думи за търсене

Цика кремът – категоричното оръжие срещу стареенето

Въпреки че има много съставки, които може да използвате за борба с признаците на стареене на кожата си, кремът от цика се превърна в любимец на много хора.

Цика кремът се използва за третиране на бръчки и белези. Този продукт набра популярност и сега е основна част от ежедневието на мнозина. Това се дължи на факта, че го използват за лечение на раздразнения, чувствителна кожа и сухота.

Терминът cica идва от испанското cicatrice, което означава „белег“, и намеква към звездната съставка на крема: азиатска искра. Това е билка, която се използва от столетия за лечение на дерматологични проблеми.

Специалистите са преформулирали тези лечебни балсами, за да включват активни съставки, които се грижат по-деликатно за бръчките. Всъщност функцията на цика крема е да третира бръчките, сякаш са белези.

Какво е цика крем?
През зимата маските или общият стрес са фактори, които могат да злоупотребят с кожата, правейки я да изглежда суха и напукана. Тези проблеми обаче могат да се абсорбират с кремове от цика, направени на базата на азиатска искра. Това е растение, което се намира в Азия и Южна Африка. Там много хора го познават като готу кола.

Хората използват тази билка от 3000 години за лечение на рани. Според легендата бенгалските тигри търкали раните си в нея след битки, което им помагало да заздравеят. Ето защо е известна още като тигрова трева.

Въпреки че първоначално кремовете от цика са били аптечни продукти, днес употребата им е станала по-разнообразна чрез производството на екстракти. Един от тях е мадекасозид, който стимулира производството на колаген в кожата.

Бръчките се появяват отчасти поради загубата или разкъсването на колагеновите влакна. Поради тази причина тези кремове имат за цел да стимулират производството на този протеин от организма.


Как действа кремът от цика?
Тези кремове укрепват бариерата на кожата и са чудесни за кожа с акне или зачервяване. Те имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, както и способността да стимулират производството на колаген.

Различни научни изследвания показват ползите от кремовете от цика, когато става въпрос за контролиране на други проблеми, свързани с кожата:
• Екзема и псориазис: Проучване от 2017 г. установи, че когато тези кремове съдържат хидратиращи съединения, които избягват възпаление, те са много полезни за справяне с тези две кожни заболявания.
• Бръчки: Две трети от хората, които използват азиатикозид -, един от екстракти от азиатски искра, имат значително подобрение в областта около очите си по време на проучване на 2008.
• Сухота и дразнене: Азиатската искра позволява по-дълбоко овлажняване, което помага на основната функция на кожната бариера срещу външни агенти, като студ или замърсяване.
• Акне: В проучване от 2018 г. специалистите са използвали екстракт от мадекасозид, който в резултат намалява възпалението на кожата.

Как да използвате цика крем
Хората с всички типове кожа могат да използват кремове от цика, защото те подпомагат клетъчната регенерация. Въпреки това е по-добре да ги използвате, ако имате рана, дълбоки бръчки или ако защитната бариера на кожата ви е засегната.

Начинът, по който използвате крема, зависи от вашия тип кожа. Ако имате суха кожа, трябва да използвате крем от цика всеки ден.
Друга характеристика на крема е, че е много полезен след естетична процедура, като ексфолиране. В тези случаи трябва да го използвате веднъж на ден като последна стъпка от вашата кожа.

Проблеми като акне и зачервяване могат да повлияят на кожната бариера. Хидратиращите кремове могат да помогнат на защитата да се върне.
Най-добре е да закупите тази козметика като серум или крем, защото тези версии проникват по-добре в кожата и не оставят след себе си мазна текстура.

Друг аспект, който не бива да забравяте, е, че кремовете от цика са по-плътни от хидратиращите. Това обаче има огромно предимство: те не са комедогенни, което означава, че няма да блокират порите ви и няма да имате акне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X