Напишете дума/думи за търсене

10 начина да избегнем МАСКнето

Да, получаването на акне от противовирусната маска е реален проблем, особено за тези, които вече са склонни към огнища и дразнене на кожата.

Маскнето може да е ново като явление, но подобни форми на проблеми с кожата съществуват открай време. В миналото от тях страдаха често хора, които носят каски дълго време, като състезатели по американски футбол и мотоциклетисти.

Тогава името на такъв вид акне беше акне меканика тъй като беше причинено от триенето на шлема на потребителя. Това е различно.

Маските за предотвратяване на COVID-19 не се втриват толкова, колкото задържат влага и микроби.

Днес най-често срещаното маскне е това, което дерматолозите наричат периорален дерматит, което означава, че се появява главно около устата и носа. Такъв вид акне обаче може да се появи и по бузите.
Акнето е не само медицинско състояние, но може да бъде и психологически проблем.
Има силна връзка между наличието на акне и самочувствието на човек.

Много хора имат повече или по-малко белези за цял живот от юношеското акне. Това може да има дълбоки ефекти върху работата, връзките, начина на социализация и нивата на депресия и тревожност.
Медицински сестри, лекари, зъболекари и други специалисти на първа линия носят маски през целия ден, така че могат да получат доста натрупвания на бактерии, причиняващи акне.

Някои от тях трябва да носят повече от една маска наведнъж, като KN95, покрита с хирургическа маска, за да я поддържа чиста, плюс щит за лице при извършване на процедури.

Кои 10 начина може да помогнат да избегнете маскнето?

1. Измийте ръцете, преди да докоснете лицето

Винаги. Всеки път. И за бога, не си стискайте пъпките!

2. Мийте лицето сутрин и когато се приберете вкъщи

Това трябва да се направи с органичен препарат за почистване на лице.
Правете маски и за подмладяване на кожата.

3. Овлажнявайте

Използвайте нежен, лек органичен овлажнител или лосион за лице, дори мъжете трябва да го правят поне преди лягане. Това ще се пребори със сухата кожа, тъй като тя също може да причини акне.
Уверете се, че лицето ви е напълно сухо, преди да нанесете маската.

4. Опитайте да използвате серум с хиалуронова киселина, а не крем

Не забравяйте да търсите серуми с хиалуронова киселина, защото те ще бъдат напълно сухи след нанасяне (в сравнение с мазен лосион), което е идеално за козметика, която се слага под маска.

5. Вземете колаген на прах и добавки

Хиалуроновата киселина също се предлага на прах, който може да прибавяте към колагеновото си смути всеки ден, за да придадете на лицето си малко допълнителна защита.
Може да добавяте ресвератрол, който действа като антиоксидант за кожата и може да помогне допълнително да се предпазите от увреждане или триене от маската за лице.

6. Устоявайте на изкушението да носите грим под маската си

Нанасянето на козметика на очите и върху челото е приемливо, но дайте на лицето си почивка под маската.
Има причина маската да не засяга мъжете по същия начин, както жените. Дори да имате органична основа за грим, тя пак ще запуши раздразнените ви пори.
Носете грима със себе си и го нанасяйте само когато ще бъдете без маска за известно време.

7. Използвайте редовно кърпички за лице

Носете органични кърпички за почистване на лицето в чантата си и на всеки няколко часа сваляйте маската, използвайте кърпичките и нанасяйте отново хиалуроновия серум, преди да поставите маската обратно.

8. Измийте ръцете, преди да премахнете маската

След като махнете маската, поставете я в запечатваща се торбичка. Когато се приберете, хвърлете я в пералнята или я изперете на ръка.
Не я използвайте повторно без хигиенизиране.

9. Купете органични памучни маски, ако е възможно

Памукът е най-дишащата тъкан и отвежда влагата.

В магазинната мрежа се продават маски, за които се твърди, че предотвратяват появата на микроби и бактерии, така че ги търсете, когато избирате маска за лице, за да предотвратите и свързаното с тях акне.

10. Избягвайте дразнещи кожата химикали

Забравете за измиване на лицето със сапуни и лосиони, които съдържат натриев лаурил сулфат или колоидно сребро, тъй като те могат да раздразнят кожата и да доведат до по-лоши кожни проблеми.

Ако вече имате акне, нанасянето на нощна маска може да помогне да се спре раздразнението и да се отървете от всякакви подутини.

"Безопасни" продукти, които може да навредят на кожата на лицето

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X