Напишете дума/думи за търсене

"Безопасни" продукти, които може да навредят на кожата на лицето

Много жени харесват домашни маски и скрабовете за лице и тяло. В услуга на това са милиони рецепти в интернет, но трябва да знаете кои продукти са безопасни и кои съставки са наистина опасни и може да доведат до възпаление и други неприятни последствия.

Представяме ви списък с домашни средства, които причиняват повече вреда, отколкото полза, както и продукти, за които дерматолозите предупреждават да не се използват.

1. Содата за хляб причинява излишно ексфолиране

Дори и да ви се струва, че фините гранули на содата наподобяват тези в скрабовете за лице, запомнете, че тази подправка не е добра за вашата кожа. Опитайте се да си припомнете уроците по химия в гимназията - нивото на рН на нормалната кожа варира между 4,5 и 5,7. Нивото на рН на содата за хляб е 9, което е изключително високо.

Нанасянето на сода за хляб би било достатъчно, за да изсъхне кожата. Ако редовно използвате този продукт, това може да причини по-сериозна загуба на влага.

2. Паста за зъби изгаря кожата

Не нанасяйте паста за зъби върху пъпки и червени петна. Първо, вероятно няма да помогне. И второ, този продукти съдържа съставки като мента, пероксид, изкуствени вкусове и алкохол, които причиняват изгаряния на кожата. По-добре е да се използва крем с бензоил пероксид.

3. Топлата вода разпространява акнето

Топлата вода изсушава кожата и уврежда естествената й защитна бариера (вероятно сте забелязвали червени петна по кожата си, след като сте взели гореща вана или душ). Високата температура на водата е наистина вредна за хора, които страдат от екзема, псориазис или кератоза. Нещо повече, това води до разпространение на акне при хора с проблемна кожа.

4. Захарта и солта дразнят и увреждат кожата

Когато става въпрос за тялото (не за лицето), скрабовете със съдържание на сол и захар ексфолират кожата много добре. Смесете малко кокосово масло с кафява захар и ще получите перфектният скраб за тяло. Но имайте предвид, че е твърде груб за лицето. Кристалите на захарта и солта може да увредят гладката кожа.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X