Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за свежо лице за минути с натурални средства

С възрастта производството на колаген, поддържащ кожата опъната, намалява. Резултатът е загуба на еластичност, увисване на кожата и бръчки. Три прости маски с продукти от хладилника ще ни помогнат да осмежим лицето си за минути.

Наситнете половин връзка магданоз (без дръжките) и изсипете в половин чаша вряло прясно мляко. Почакайте, докато сместа изстине до поносима температура и приятно топла я сложете в две малки парчета марля и наложете върху бръчките около очите, над устата или челото. Останете така 20 минути.

За свеж тен и срещу бръчки помага среда от бял хляб, потопена в топло прясно мляко с висока масленост. Леко изцедете, поставете между две марли и наложете върху кожата за 15-20 минути. После изплакнете с хладка вода.

Нарежете ситно 1 или 2 листа от зелена салата (за предпочитане от по-вътрешните) и смесете с малко кисело мляко с висока масленост. Нанесете върху лицето за 20 минути. После изплакнете с хладка вода.

За съжаление бръчките по лицето се появяват и в по-ранна възраст заради навика ни да правим мимики и гримаси, от стрес, тютюнопушене, замърсен въздух, недоспиване, дълго взиране в компютъра, консумация на вредни храни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X