Напишете дума/думи за търсене

Маски с водорасли за суперкожа

Дори да ви се налага да гледате морето само на картинка, защото сте на работа, вкъщи може да си вземете доза ваканция, като се разкрасите с водорасли. Ламинарията (морско зеле), която се купува от аптеката, има балансирана от самата природа формула - съдържа около 60 минерала, витамини (А, В2, В2, С и D), белтъчини, аминокиселини, фитохормони. Козметиката с водорасли стимулира клетъчния метаболизъм, хидратира сухата кожа, избавя мазната от лъщене, спасява проблемната от пъпки и възпаления, насища с микроелементи нормалната, а увяхналата подмладява.

Сухите водорасли се заливат с вода на стайна температура за час, за да се отпуснат. Отцеждат се, завиват се в многослойна марля и веднага се използват. Ако ги пуснете в блендера, може са си направите маски и от прах. Те се полагат, след като сте почистили кожата със скраб или пилинг, престояват 20 минути и се отмиват с хладка вода без сапун или гел. Правят се веднъж седмично.

За суха кожа смесете 2 с. л. отцедена ламинария с 1 с.л. топло растително масло (от гроздови семки, зехтин, рициново).

Мазната кожа се освежава с 1 с.л. дрожди, разтворени във вода до консистенция на каша, и 2 с.л. ламинария. Добре действа смес от 1 с.л. настъргана зелена ябълка (кисела) и 1 с.л. ламинария. Ако лицето лъщи, забъркайте по 2 с.л. затоплено кисело мляко (2%) и отцедена ламинария.

За комбинирана кожа смесете 1 ч.л. глицерин, разреден в толкова вода, 1 с.л. морско зеле и 1 ч.л. затоплен зехтин.

Мощно подмладява медово-маслената маска от 2 с.л. ламинария и по 1 ч. л. мед, предварително затоплен на водна баня, и прасковено масло.

Ще туширате бръчките с лифтинг маска от равни пропорции бяла глина, разтворена с малко вода, и ламинария плюс по няколко капки от витамини E, A, B12. Сместа се нанася на лицето, шията и деколтето. Щом засъхне, се отмива.

Ще туширате пъпки и възпаления с маска от 2 с.л. водорасли и 2 с.л. сок от алое (ако е домашно, преди това трябва да престои 2 седмици в хладилник) или гел от аптеката. Помагат и един разбит на пяна белтък, 3 ч.л. ламинария (на прах), 1 капка масло от здравец.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X