Напишете дума/думи за търсене

Рецепта за натурален избелващ крем

Крем на основата на натурално кисело мляко и бадеми бързо ще премахне мъртвите кожни клетки, ще излекува и подобри тена, ще направи кожата по-лека и по-сияйна. Експертите смятат, че натуралният крем е един от най-добрите овлажнители за задържане на естествена влага.

Млечната киселина, която съдържа, ще помогне за предотвратяване на акне, без да пречи на естественото производство на кожни масла. А бадемовият прах, богат на незаменими мастни киселини, витамин Е, антиоксидантни вещества, помага да се защитят клетъчните структури от окислителни щети, причинени от свободните радикали. Това предотвратява разрушаването на кожните клетки и тъкани. Натуралните бадемови масла нормализират сухата кожа, възстановяват нейното здраве и могат да се използват при екзема и псориазис.

1,5 чаша или 375 г натурално кисело мляко
4 бадема
2 с.л. лимонов сок
25 г мед

Смелете бадемите на фин прах, може да закупите готово бадемово брашно. Полученият прах изсипете в купа и прибавете необходимото количество натурално кисело мляко, лимонов сок и мед. Ако медът е захаросан, разтопете го леко на водна баня. Смесете старателно всички съставки до гладка смес.

Всяка вечер преди да си легнете, почистете лицето добре с обичайните си средства. Нанесете достатъчно количество бадемов крем върху кожата, след 20 минути измийте с топла вода и внимателно подсушете с мека кърпа.

Някои препоръки

Този домашен крем трябва да се прилага редовно, всеки ден. При рядка употреба няма да покаже напълно своите изсветляващи качества. Трябва да се използва само вечер, тъй като кремът насърчава процеса на регенерация на кожата, който се случва изключително по време на почивка.

Ще почувствате ефекта на чистота и свежест след първата употреба, а изсветляващите свойства ще се проявят едва след 2-3 седмици редовна употреба. В допълнение към кожата на лицето, може да нанесете крема върху зоната на деколтето и шията след цялостно почистване.

Как лесно да се отървем от пигментните петна по лицета

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X