Напишете дума/думи за търсене

Как лесно да се отървем от пигментните петна по лицето

Пигментното петно не е само досаден козметичен дефект, често появата на пигментация е свързана с неизправност на вътрешните органи и със стареене на кожата.

Как да се отървем от нея сами с помощта на домашни рецепти и козметика и в какви случаи е по-добре да се консултираме със специалист?

Основният принцип на терапията е да се определи причината. За целта трябва да се консултирате с дерматолог, гинеколог; гастроентеролог; ендокринолог. Ще бъде полезно да посетите и козметик. След преглед и лабораторни изследвания се избира лечение.
Терапиите в повечето случаи са свързани с избелване, специални процедури, използване на козметични препарати, маски и лосиони, направени по рецепти на баба.

За избелване нанесете 3% разтвор кислородна вода. Използва се много внимателно и само след консултация със специалист, тъй като може да нарани кожата и да изостри проблема. Кремовете за външна употреба, които съдържат живак, трябва да се препоръчат от козметик и може да се използват за кратък период от време. Те имат голям списък от противопоказания, не трябва да се ползват при бременност и кърмене.

Кремовете с цинк - продукти, които не просто избелват, но при правилна употреба се борят с бръчките и хроничната проява на акне.

Специфични козметични процедури. Те се извършват само в специализирани центрове и само от опитни специалисти, в противен случай са възможни сериозни усложнения. Изборът на методология е прерогатив на дерматолога, козметика или друг специалист със съответния опит и разрешение за практикуване. При избора на метод се вземат предвид степента на пигментацията и зоната на местоположението, както и естеството на петното, неговата форма и размер, както и показанията и противопоказанията за определен метод при всеки пациент.

Пилинг (ултразвуков и химичен метод). Всяка процедура има своите предимства, както и минуси и противопоказания за провеждане, както и странични ефекти, така че изборът на най-добрия метод е трудна задача. Необходима е консултация с опитен специалист.

При химичния метод се използват различни киселини (гликолова, плодова и др.) Резултатът от действието е десквамация на кожния слой и регенерация на епидермиса. При прилагане на ултразвуковия метод е необходимо специално оборудване, с което в кожата се инжектират различни лекарства. Резултатът е обновяване и избелване на кожата.

Друг съвременен метод е лазерният пилинг. Извършва се със специално оборудване, с помощта на лазерен лъч се отстранява кожният слой, стартират се механизмите за неговото обновяване и подмладяване. Методът се счита за най-прогресивния и нежен, списъкът с отрицателни усложнения е ограничен, въпреки че методът е доста травматичен и придружен от болка. Обикновено след процедурата се препоръчват специални лечебни средства, като се дават съвети за грижа за кожата през целия период на рехабилитация и след нея. Лечението трябва да се планира през зимата, тъй като през пролетта и лятото кожата е изложена на агресивните ефекти на слънчевата радиация и това изостря периода на рехабилитация. Лазерът при правилна употреба дава отличен резултат - подмладяване на кожата, повишаване на еластичността й, придобиване на красив и равномерен тен.
Основна роля играе не само професионализмът на специалиста, но и изборът на лазерно устройство. Следователно, трябва да използвате услугите само на реномирани центрове с добра репутация.

Метод на фототерапия. Използват се светлинни импулси, които действат точково само върху проблемните зони. Резултатът е унищожаването на клетки, съдържащи много меланин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X