Напишете дума/думи за търсене

Елементарен трик с лед прави кожата сияйна

Макар да говорим за леда върху кожата като за много топъл тренд днес, тези методи за разкрасяване са познати от векове. Говори се, че руската императрица Екатерина Велика е имала навика да обледява лицето, шията и деколтето си всяка сутрин. Съвременните експерти също говорят с възторг за метода. Супермоделът Кейт Мос например е огромен фен на техниката.

Обледяването на кожата на лицето може да ви помогне да се събудите и след това да се почувствате освежени, сякаш сте минали през спа лечение. Тази техника може да сведе до минимум появата на пори, бръчки и зачервявания, защото увеличава притока на кръв. Тъй като ледът успокоява дразненето, обледяването на кожата също може да намали акнето и дефектите. Освен това може да лекува възпаления, свързани с навяхвания и наранявания.

1. Пригответе леда

Първо, разбира се, трябва да си направите лед. Може да е просто лед от вода, а може да сложите във водата розова или друга цветна вода. Може също така да ползвате лимонов сок във водата за леда.
Розовата вода действа като тонер, който успокоява, хидратира и контролира омазняванията. Тя има и способността да се бори с акне, слънчево изгаряне и стареене на кожата.
Лимоновият сок пък може да подобри външния вид на застаряващата кожа, луничките, тъмните петна, пъпките и мазната кожа.
Друг вариант е да замразите прясно сварен чай - зелен или лайка, на кубчета. Чаят може да намали възпаленията и работи срещу стареенето на кожата.

2. Решете кога да приложите лечението

Ако обледявате цялото си лице, направете го сутрин, преди да се гримирате. Ако искате на място да лекувате специфични зони от акне, правете го през нощта преди лягане. Така или иначе първо почистете лицето си както обикновено.
Лечението на акне през нощта помага на кожата ви да се излекува и регенерира.

3. Техниката

Увийте леда в кърпа. Поставете няколко кубчета лед в марля. След като ледът започне да се топи и течността намокри кърпата, нанесете обвития лед върху кожата си.
Ако не искате да използвате кърпа, носете ръкавици.
Не прилагайте лед направо от фризера. Това може да повреди капилярите ви.
Поставете наблизо допълнителна мека кърпа, за да сте готови за попиване на излишната вода, която тече по лицето ви.

Нанесете леда върху лицето си. Дръжте леда върху зоните на кожата си за една до две минути, като го движите с нежни кръгови движения. Направете това на брадичката, линията на челюстта, бузите, челото, носа и под носа.

Не прилагайте леда за повече от петнадесет минути.

Накрая нанесете полезни продукти за кожата – тоник, овлажняващ крем и слънцезащита.

Тези две съставки правят кожата перфектна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X