Напишете дума/думи за търсене

Как най-правилно да изберем възглавница

Колко често ви се случва да се събудите в чудене къде ви е главата, врата, раменете или гръбнакът? И докато се колебаете къде точно ви боли най-много, осъзнавате, че сте прекарали поредна нощ в режим на изтощение. Търсите причината за адското си главоболие и изтръпналите жили. Стрес, умора, шипове, неправилна позиция на тялото, настинка? Възможно е. Но ако имате подозрения, че нещо не достига на изброените теории, поискайте обяснение от Нейно Величество възглавницата.

С пух, с пера, мемори, анатомична, дишаща, противоалергична, транформираща се, че дори и против бръчки. Е, хайде стига, това е просто възглавница! Не, няма нищо не е просто когато става въпрос за възглавницата.

Как да изберем в морето от възможности

Ако оставим на страна „козметичните” иновации на производителите в последно време, възглавницата все още има едно основно предназначение – да е удобна за сън. Повече от ясно е, че трябва на държи гръбнака в права линия, формата да е съобразена с позицията, в която предпочитате да спите, да е изработена от качествени материали и да ви дарява с отмора.

Но как да прецените всичко това, когато влезете в магазина? Обикновено купувате възглавница, която привидно отговаря на изискванията на първо четене. Отпускате се в прегръдката й у дома и започвате да се въртите. Прекалено е висока, доста ниска, твърде мека, ужасно твърда, извивките й съвсем не прилягат на вашите. И започва ожесточеният двубой с новата ви придобивка.

Вие атакувате, възглавницата отвръща на удара

Колкото повече я мъчите и налагате с юмруци, за да ви прилегне по-удобно, толкова повече я мотивирате да ви го върне. На сутринта резултатът е 1:0 за възглавницата, а вас ви боли навсякъде. За да не губите повече в играта, следващия път тествайте възглавницата в магазина. Полежете на нея, повъртете се малко, почувствайте я и преценете. Е, не всеки магазин ще ви предложи лукса да си полежите докато пазарувате, но ако ви е мил съня, си струва търсенето.

От повече глава не боли

Случвало ви се да не може да си намерите място в леглото дори и в компанията на любимата ви спътница в съня. Може би е време да помислите за ъпгрейд* на системата, ако искате да останете в играта. Промените във физиологичното ви състояние, възрастта, теглото, инцидентна необходимост да лежите в определена позиция, логично водят и до промяна в очакванията и претенциите към възглавницата. А тя е само една и има известен лимит на възможностите. Добавете още елементи към вече утвърдената конструкция. Допълнителната ниската и стабилна възглавница е идеална за сън по корем, а става и за екстра височина, когато ви е нужна, или за опора.

Всяко нещо с времето си

Помните ли кога за последно сте сменяли възглавницата си? Според специалистите и тя си има „срок на годност” – до 2 години. Не го пише върху етикета, но сигурно сте забелязали вече дълбоките й бръчки, поувехналата кожа, трудната подвижност. Ако възглавницата ви се приближава към преклонната си възраст, не я мъчете до финала на търпението си към болката. Пенсионирайте я по заслуги и рестартирайте съня с нова.

И този път може да играете нечестно. Не й давайте възможност да повежда в резултата, нокаутирайте я още в съблекалнята и влезте под завивките да си приберете купата. Със сигурност всичките ви прешлени ще ръкопляскат, а главоболието може да се изяде от яд – заложило е грешно на възглавницата.

*Ъпгрейд (upgrade- от англ. ез.) - надграждане

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X