Напишете дума/думи за търсене

Този зеленчук премахва тъмните кръгове под очите

Потъмняването на зоната около очите е това, което наричаме „тъмни кръгове“. Какви са причините за това явление? Генетично предразположение, възраст, суха кожа, продължителна работа на монитора, стресови ситуации, дефицит на съня, нездравословна диета.

Тъмните кръгове под очите придават уморен, болезнен вид и състаряват. Има два прости начина да се отървете от този естетичен проблем.

Те не се считат за болезнено състояние на кожата, а по-скоро за естетически проблем. Придават ни уморен и нездрав вид. Как може да се отървете от тъмните кръгове под очите за по-малко от три седмици? Всичко, което ви трябва, е бадемово масло или краставица.

Бадемовото масло се счита за ефективен продукт, който е изключително полезен за деликатната кожа около очите. Систематичното използване на бадемово масло ще направи възможно изсветляването на кръговете под очите и след известно време те ще изчезнат напълно. Полезно е да добавите витамин Е като допълнителен компонент към бадемовото масло.

Приложение на бадемово масло

Преди да си легнете, нанесете малко масло върху областта на тъмните кръгове и внимателно го вкарайте в кожата с върховете на пръстите си.
Оставете маслото да престои през нощта. На сутринта изплакнете с хладка вода.
Повтаряйте манипулацията ежедневно, докато кожата около очите придобие естествен светъл нюанс.

Краставица срещу тъмни кръгове

Краставицата има изсветляващ ефект върху кожата. Този зеленчук също помага да се отървете от отока, тъй като има стягащо действие. Резените краставици успокояват и освежават деликатната зона на очите.

Нарежете краставицата на дебели шайби и приберете в хладилника за половин час. Нанесете ги върху съответната област на кожата за 10 мин. След това изплакнете с хладка вода. Правете манипулацията два пъти дневно в продължение на една седмица (или повече, в зависимост от състоянието на кожата).

Друг вариант: смесете сок от краставица с лимонов сок в равни пропорции. С помощта на памучен тампон нанесете състава върху зоната под очите. Оставете да действа 15 минути, изплакнете с хладка вода. Правете процедурата поне една седмица.

11 начина да елиминираме тъмните кръгове под очите

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X