Напишете дума/думи за търсене

9 препоръки, които ни карат да изглеждаме по-млади

Когато се опитваме да се поддържаме млади за по-дълго време, в ползваме различни серуми и кремове, които обещават вечна младост. Въпреки това всичко - от прическите до миглите, може да окаже огромно влияние върху външния вид.

Кои са изненадващите начини да уловим онзи младежки блясък, който не изисква нищо повече от няколко промени във визията ни.

1. Избягвайте да нанасяте твърде много грим

Контурирането се превърна в тенденция и много от вас може редовно да го правят, мислейки, че ще ви придадат по-изискан вид. Това обаче не е добър вариант, ако искате да изглеждате свежи. Също така трябва да избягвате използването на спирала върху долните мигли, тъй като това може да хвърли сенки и да ви подари фалшиви тъмни кръгове.

2. Носете правилния размер сутиен

На първо място, това ще ви помогне с вашата стойка и ще ви накара да изглеждате по-високи и с 10 килограма по-стройни. Разхлабените сутиени могат да причинят увисване на бюста. Идеалната позиция за сутиена е по средата между лакътя и рамото.

3. Шофирането може да ускори бръчките

Прекарваме много време в шофиране и тъй като прозорците на колата не ни защитават от опасни слънчеви лъчи, може да се окажем с повече бръчки, особено от едната страна. Ето защо никога не трябва да шофирате колата си, без първо да сте нанесли слънцезащитен крем поне със SPF 15 и винаги го нанасяйте върху лицето и шията.

4. Поддържайте по-дебели вежди
С остаряването започваме да губим коса и веждите не са изключение. Оставете веждите ви да стават по-плътни или се научете да ги „пълните” с помощта на грим. Това е добре, защото пълнотата е свързана с младостта.

5. Използвайте червено червило

С напредване на възрастта естествените линии около устните избледняват, поради което е по-добре да нанасяте червено червило или поне с червени нюанси. Този цвят символизира не само младостта, но и женствеността, сексуалността, красотата и здравето.

6. Завийте миглите си

Повдигането на миглите ще отвори очите и ще ви остави да изглеждате по-будни и по-млади. Нанесете бебешка пудра, преди да използвате спирала. Просто натопете памучен тампон и ги покрийте с него. Също така помислете дали да използвате грунд, защото той ще поддържа спиралата на място и ще ви даде обем и дължина.

7. Използвайте руж по правилния начин

Нанесете руж на височината на скулите и не го използвайте в длъбнатините на бузите. С напредване на възрастта лицето губи мазнини и бузите ще са малко по-кухи. Това може да ви накара да изглеждате по-възрастни и подчертаването им е лош избор.

8. Работете върху по-добра стойка

Лошата стойка може да ви накара да изглеждате по-възрастни, отколкото всъщност сте. Избягвайте да се наклонявате, когато седите на стол или когато сте изправени. Когато говорите по телефона, не го дръжте между ухото и рамото, носете чанти, които не са препълнени с неща, и повдигайте тежки неща внимателно. Това не само ще доведе до по-млад вид, но също така може да помогне при болки в гърба, шията и раменете, главоболие, затруднено дишане и умора.

9. Обновете гардероба си с ярки дрехи
Подправете гардероба си с празнични цветове като зелено, синьо, бяло или оранжево. Такива цветове ще озарят лицето ви и ще покажат вашата красота. Отстранете дрехите си с неутрални тонове, сиви и черни - макар че могат да ви направят да изглеждате по-стройни, те също могат да ви състарят. Ако все пак искате да носите панталони и тениски с тъмен цвят, трябва да използвате ярки бижута или други цветни акценти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X