Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем идеалната пудра

Преди да купите пудра, преценете как ще я използвате – ако имате намерение да я нанасяте директно върху кожата, без тонално средство, проверете оттенъка в зоната, където се събират веждите – той трябва да се слива идеално с тона на кожата на това място. Не тествайте нюанса на китката, както е прието – там кожата е значително по-тъмна и рискувате да направите грешен избор.

За вечерния грим може да използвате някои от триковете на професионалните гримьори. Ако кожата ви е по-мургава или имате тен, изберете пудра с леко лилав нюанс – така лицето ви ще засияе. Ако кожата ви е с розов подтон, трябва ви леко жълтеникава пудра – така ще изравните тена на лицето си и ще го матирате леко. Имайте предвид, че за плътен вечерен макиаж пудрата трябва да е с един тон по-светла от тази, която ползвате през деня.

За суха кожа подберете кремообразна пудра – в противен случай може да започне да се рони. За този тип кожа е подходяща и минералната пудра. За мазна кожа изберете антибактериална пудра на прах или матираща – за да отстраните мазния блясък и да я задържите дълго върху кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X