Напишете дума/думи за търсене

Грешки в грима, които ни състаряват

Актуалното винено червило може да ви превърне във фатална красавица или да ви състари, а любимата пудра – да прикрие дребните несъвършенства или да подчертае бръчките. Неграмотно направеният грим и стремежът за плътно следване на модата е в състояние да добави няколко години към реалната ви възраст. Запознайте се с най-често правените грешки в макиажа.

Твърде тъмно червило
Тъмните матови червила (например с боровинков оттенък) може както да направят бръчките около устните по-видими, така и да ви състарят. Затова професионалните гримьори съветват да избираме така наречените подмладяващи тонове в червилата – ягодово, коралово, по-студени и натурални нюанси на червеното. Ако червеното ви идва в повече, опитайте с розово – то създава матов ефект на устните и им придава обем.

Все още използвате пудра
Жените обикновено се делят на две групи – едните предпочитат пудрата, а вторите – тоналните кремове. Но след определена възраст, когато се появят първите бръчки, е наложително да се присъедините към втората група. Причината е, че козметиката с текстура на пудра може да ви изиграе лоша шега: вместо да скрие бръчките, ги подчертава, тъй като се напластява в гънките. За да го избегнете, използвайте леки матиращи кремове със светлоотразяващи частици (които създават ефект на естествено сияние). Важно е тониращият крем да хидратира, да подхранва и да защитава кожата от слънчевите лъчи. Ако държите на пудрата, използвайте минерална – най-вече за фиксиране на грима.

Неправилен нюанс на ружа
Ружът с лилави и кафяви пигменти състарява и като цяло е в състояние да провали цялостното излъчване на грима. Специалистите съветват да използвате руж в натурални цветове – за подмладяващи се смятат бежово-розовите, бледорозовите, светлопрасковените тонове. Ако ползвате кремообразен руж, не забравяйте, че той е по-високо пигментиран – нанесете малко количество на скулите с помощта на върховете на пръстите.

Smoky eyes в тъмни тонове
Опушеният грим в черната гама може да ви превърне в панда и да ви състари с десет години. Въпреки този риск не се отказвайте напълно от опушения макиаж, който е идеален вариант за вечерни събития. Главното е да подберете правилно нюансите. Ако сте над 30, изберете неутрални тонове – например в бежовата гама, която прави погледа по-открит.

Неправилна форма и грим на веждите
Ако имате навика да рисувате линията на веждите с черен молив, моментално забравете за него. При гримирането на веждите използвайте оттенък, по-светъл от цвета на косата, и непременно размажете линията. Основното е да зададете правила форма на веждите – за целта посетете веднъж професионалист, след което може да поддържате формата сами.

Прекалено светло червило
С напредване на възрастта устните губят естествената си пигментация и прекалено натуралните тонове може буквално да ги слеят с лицето. Ако харесвате nude цветовете, по-добре вместо червило използвайте гланц, който ще направи устните ви по-ярки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X