Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем червило според възрастта си

На всички ни се иска да сме по-дълго млади и с прекрасна кожа и плътни устни, но времето невинаги е услужливо, стане ли дума за тези ни бюти въжделения.

Важно е обаче не само да изглеждаме добре, но и да не залитаме в гротескното и да се съобразяваме с така непреклонното ЕГН, ако не искаме да ставаме за смях.

Всяка възраст има своите капризи и не всичко й отива. Какво червило е подходящо за различните житейски десетилетия.

От 18 до 23 години: младите момичета обикновено предпочитат блясък за устни. Но когато става дума за по-наситени цветове, експертите препоръчват да подберат тониращ балсам – той прави кожата по-сияйна и добавя към устните ярък, но естествен оттенък.

От 25 до 40 години: Това е възрастта на смелите експерименти. За нея особено подходящи са матовите червила (те понякога подчертават бръчките, а жените до 40 обикновено нямат този проблем). Може да изберете също и класическо червило с богата кремообразна текстура. Еднакво добре изглеждат червените цветове с хладни и по-топли нюанси.

От 40 до 50 години: Вашите цветове са топлите. Може да изпробвате червени оттенъци на оранжева основа – те правят тена на лицето по-сияен. За да изглеждат устните естествено, сложете малко руж на скулите – така ще се сдобиете с младежко и енергично излъчване.

След 50 години: Според някои експерти след тази възраст е добре да се смекчи цветът на грима. Това е вярно само отчасти. Ако харесвате червено червило, подбирайте кремообразни, а не матови продукти. Оттенъците на червеното вино и вишневото изглеждат стилно и елегантно. Колкото по-тъмна е кожата ви, толкова по-смели може да бъдат нюансите на червилото ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X