Напишете дума/думи за търсене

Великолепни алтернативи на червилото (+рецепта)

Червилото колкото и важен атрибут да е за една жена, толкова може да се окаже тежест в топлите дни. Усещали сте се понякога с натежали устни, нали? Или пък ви изглеждат по-пигментирани опод жаркото слънце. Предлагаме ви няколко успешни заместителя на червилото, с които да подчертавате своята прелест.

Сатенен молив

Ако искате да запълните устните си с цвят, който да трае дълго, но да не ги изсушава и създава усещане за изпръхналост, ви предлагаме да пробвате молив за устни, който съдържа пигментация, овлажнява устните и е с наистина мек графит. Това са тъй наречените сатенени моливи за устни, които може да намерите в почти всеки козметичен магазин.

Цветен балсам

На пазара се предлагат достатъчно балсами с прекрасен цветен блясък, които правят устните ви едновременно забележителни и меки. Подходящи са не само за летния, но и за зимния сезон, когато устните ни изпръхват от студа. По лавиците на козметичните магазини ще намерите и гланцове, които вършат почти същата работа, макар че те са по-услужливи в посока на това да отбелязват присъствието ви от далече.

Масло от канела

Това не е средностатичстическа алтернатива на червилото. Изглежда като гланц за устни, но в действителност е масло за устни с 99% съдържание на канела и Ресвератрол, които хидратират, поддържат устните блестящи и пухкави.

Домашно червило

Ако пък не искате химично създаден червила да докосват устните ви, предлагаме ви една рецепта за домашно приготвена помада за уста.

За основа:

1 чаена лъжица пчелен восък
1 чаена лъжица масло от шеа или какаово масло
1 чаена лъжица кокосово масло

С тези съставки ще си направите гладко и екологично чисто червило, което е много хидратиращо и защитаващо устните. Ако искате да добавите цвят, ето как става това.

Цвят по желание

За червен оттенък: 1/8 чаена лъжица прах от червено цвекло или 1 капка натурален червен оцветител за храни. Добавяйте оцветителя много бавно, за да може да достигне до всички пластове на основната смес.

за кафяв оттенък: 1/4 чаена лъжица (може и повече за по-наситен цвят) какао, малка щипка канела и куркума за постигане на цвета, който искате

За мирис: 1 капка есенция по избор

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X