Напишете дума/думи за търсене

Правилно ли съчетаваме червилото и сенките за очи?

Правилото, че един акцент в грима е напълно достатъчен, работи безпогрешно. Понякога обаче е твърде скучно да се придържаме към него и имаме нужда от експерименти. Как да създаваме ярки, но хармонични цветови решения?

Златни сенки и червено червило

Червеното червило само по себе си е достатъчно. Обикновено към него може да нанесете максимум спирала на миглите. Ако искате да разнообразите и облагородите макиажа, добавете сенки за очи в златен оттенък – ще получите образ в стил „холивудски шик“. Най-добре е сенките да са със сатенена текстура и без брокат. При нанасянето им не използвайте никакви специални техники – просто покрийте клепача с тънък слой сенки, като използвате пръстите си.

Сенки шампанско и коралово червило

Кораловият нюанс е по-лек от червения. Тъй като има топъл оранжев нюанс, трябва да се комбинира с топлите светли тонове на шампанско или орех. Както и при предишния случай, нанасяйте сенките с пръсти, с леки движения. Но може да експериментирате с текстурата, като изберете матови, блестящи или сатенени сенки.

Бежови сенки и боровинково червило

Тъмните боровинкови и къпинови оттенъци на червилото са особено актуални през този сезон. Гримьорите съветват да ги нанасяте напълно самостоятелно, без макиаж на очите. Ако обаче все пак се налага да сложите грим (например, при къси мигли или малки очи), използвайте сенки с бежови или сиво-кафяви нюанси. За дневния грим избирайте матови сенки, а за вечерния – със сияен ефект.

Сенки в индиго нюанс и червило nude

„Голите“ устни в макиажа са абсолютна класика. Обикновено червилото в nude оттенък се съчетава с опушен грим на очите. Този макиаж е стилен, но леко агресивен и невинаги актуален. Не се опитвайте да експериментирате с цветовете, още повече, че през този сезон цветният опушен грим е на пика на популярността. Обърнете внимание на сенките с оттенък индиго, лилаво, патладжанено или синя слива. Не забравяйте, че този случай тенът на лицето трябва да е идеално равен, затова при необходимост използвайте коректор.

Изумрудени сенки и прасковено червило

Червилото в нежни прасковени нюанси изглежда хармонично в съчетание с бронзови или шоколадови сенки за очи. Тази комбинация обаче с твърде предсказуема. Затова пробвайте прасковеното червило с грим за очи в изумрудената гама.

Бели сенки и розово червило

Червило или гланц с розов оттенък създава нежен момичешки имидж. Съчетава се чудесно с бели сенки за очи с лек сияен ефект. Не ги нанасяйте обаче на целия клепач – иначе рискувате да изглеждате като Снежната кралица. Ограничете се до стрелки или подчертайте външния ъгъл на окото, за да придадете сияние.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X