Напишете дума/думи за търсене

Как да се гримираме като професионалисти

Така модерните гъби на гримиране, или както ги наричат гримьорите – спондж, вече не са запазена марка само на специалистите. Предлагат се всякакви разновидности на достъпни цени и ефектът, който всеки може да постигне с тях дори в домашни условия, е забележителен.

Спонджът винаги е бил предпочитан от професионалистите в гримирането, защото с него се постига идеален тен. И то доста по-бързо, отколкото със стандартните начини на нанасяне на продукти. Много жени залагат на поставянето на фон дьо тен или база с пръсти или четка, но по този начин неизменно оставят леки бразди. Нанасянето със спондж решава този проблем и благодарение на него можем да имаме съвсем равен тен.

Освен това със спондж може да се поставя почти всичко – фон дьо тен, база, коректор, дори пудра. Важното е единствено да изберете подходящата гъба за нуждите си.

Тези с остри краища са най-подходящи за нанасяне на продукти в по-трудните за размазване части на лицето като ноздрите, околоочния контур, ъгълчетата на устните. Използват се и за нанасяне на руж.

Кръглите гъби са идеални за поставяне на течен фон дьо тен или пудра. Все пак по-удобни са овалните, защото се смята, че с тях може да се постигне много по-добър ефект. От огромно значение е и качеството на гъбата - колкото повече повърхността й е финна и компактна, толкова по-равен ще е тенът на лицето ви след нанасяне на прокудите. Затова е важно гъбите да се сменят често, за да не се нарушава повърхността им. Необходимо е също леко да ги навлажните, ако искате да нанасяте течни продукти, но да са напълно сухи, когато нанасяте пудра.

Гримьорите съветват, когато нанасяте продукти със спондж, никога да не поставяте прекалено количество от фон дьо тена, базата или пудрата. Най-добрият вариант е да поставите малко от продукта, да нанесете и след това да поставите отново. Ако вземете цялото ви нужно количество още в началото, то ще попие в гъбата и няма да можете да го разнесете правилно и най-вероятно ще се получат линии по лицето. Първоначално е добре да се разнесе продуктът по цялата зона, след това с потупващи движения се разнасят, ако са останали, линии. Ако искате да закриете червенина, пъпка или друго несъвършенство по кожата – първо се нанася един слой от продукта с гъбата и едва след това отгоре отново се поставя малко продукт,

NB!

От основно значение е и гъбите за грим да бъдат добре почиствани след всяка употреба или поне на всеки две-три употреби. Трябва да се измиват с мек сапун и оставени на изсъхнат добре. Не ги прибирайте никога мокри в кутийка за съхранение, защото това не само че бързо ще ги развали, но и рискувате в тях да се развият болестотворни бактерии.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X