Напишете дума/думи за търсене

Кои са модерните слънцезащитни продукти

Дерматолозите са категорични, че през всеки летен ден имаме нужда от предпазващ филтър, независимо дали ще ходим на плаж, на разходка или просто на работа. Предлагаме ви някои от най-хитовите продукти.

Сухо олио

Слънцезащитните олиа от ново поколение създават филтър на външния слой на кожата, без да оставят по нея мазни петна. Сухото олио се абсорбира много бързо и освен че предпазва от вредните лъчи, хидратира кожата и намалява риска от фотостареене. Някои от вариантите може да се използват и за коса, за да предотвратят изсушаването й.

Защитен грим

За дамите, които държат да са с перфектен грим на плажа, идеални са бюти продуктите със слънцезащита. Те комбинират едновременно предпазване от вредните лъчи, матират кожата и скриват всякакви несъвършенства. Повечето са водоустойчиви, така че може да се носят и на брега, и на басейна, но освен това са и перфектни за всекидневна употреба. Не бива да забравяме, че дерматолозите препоръчват да защитаваме кожата си дори в града и дори в дните, когато няма ярко слънце.

Пяна

Слънцезащитната пяна е особено популярна за деца, но се предлагат и продукти да големи. Текстурата й е такава, че нанасянето й е изключително лесно, не оставя мазни петна, бързо попива в кожата и съответно по-бързо създава предпазен филтър. Продуктите от ново поколение са съвсем леки, почти като термална вода и освен да защитават, носят и невероятно усещане за охлаждане – така желано в жегите. Може да се пръскат дори върху грим, без риск да го развалят.

Тен активатор

Идеалният продукт за тези, които искат да се предпазят от слънцето, но в същото време и да получат хубав тен. Тен активаторите сдържат специални съставки, които създават защитен филтър и в същото време стимулират производството на меланин. Нанасят се лесно, бързо се абсорбират и ускоряват процеса на естественото потъмняване на кожата, без да я излагат на риск от увреждане от слънчевите лъчи. Внимавайте обаче - съществуват продукти, които само стимулират образуването на тен, но нямат UV защита. Затова четете добре етикетите и заложете на вариант, който комбинира и двете функции.

UV гривни

Вече се предлагат UV гривни, които показват какво е нивото на вредните лъчи, напомнят на какъв период е време да сложим отново защитен крем или ни алармират кога е необходимо да използваме такъв дори в облачен ден. Те имат индикатор, който сменя цвета си според силата на слънчевата светлина, а специални сектори показват ултравиолетовия индекс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X