Напишете дума/думи за търсене

Приложения за слънцезащита

За да се предпазите от изгаряния, вече може да използвате не само слънцезащитна козметика, но и някое модерно приложение.

SunShield

Това приложение дава подробна информация за интензитета на ултравиолетовите лъчи по дни и по местоположение. Базата данни обхваща градове от целия свят и поне 6-дневна прогноза напред – не просто за времето, а и за UV индекса. Освен това се изготвя индивидуален план колко време може да се излагате на слънце според вашия тип кожа. Приложението е разработено от лекари, които дават информация за предпазване от слънцето, как да изберете защитна козметика и как да намалите риска от развитие на рак на кожата не само през лятото, но и през студените месеци.

WolframSunExposureReference

Подобно е и това приложение, което на базата на типа кожа, какъв слънцезащитен фактор козметика използвате и къде се намирате изчислява точно колко време може да се печете на слънце, без да изгорите. Може да видите прогноза за 5 дни напред и съвети точно колко часа да прекарате всеки един от тях на плажа.

UV IndexForecastTanMeter

Идеално за всеки, отиващ на почивка на море. Чрез анализиране на ваши снимки се определя типът кожа и на базата на тези данни се изчислява максимално допустимата продължителност на излагане на слънце. Специална аларма ви сигнализира, когато сте достигнали този лимит. Освен това може да получавате и прогноза за времето, допълнена с информация за интензивността на ултравиолетовите лъчи по дни.

Dermosil Care Guide

Дава възможност чрез въвеждане на данни за вашия тип кожа да изготвя план за безопасно излагане на слънце. Изчислява се вредното лъчение за всеки ден, дава се информация колко време може да се печете на слънце и продукти с каква защита да използвате. Може да се търси по текущо местоположение чрез GPS или да се проверява индексът за бъдещите дни за желана локация. Препоръките обаче са индивидуални и не бива да се прилагат върху други хора, не важат и за децата, при които трябва много по-висока защита.

UV Index

Приложение, което ви показва не просто прогноза за времето, но и какъв ще бъде индексът на ултравиолетовите лъчи през следващите дни. Според облачността се изчислява вредното въздействие на слънцето и се напомня на потребителите, че опасните лъчи проникват дори през облаците. Може да се следят различни локации, както и да се получават съвети за защита от слънцето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X