Напишете дума/думи за търсене

На това се казва евтино и универсално средство за хубава кожа

Кокосовото масло отдавна е напуснало пределите на кухнята и властва все по-често върху лицата ни. Антиейдж тайната му вече е разбулена.

Чудесен овлажнител
Ако имате суха кожа, нанесете върху почистено лице 1/4 ч.л. кокосово масло и масажирайте.
Ако пък сте притежатели на мазна кожа, намажете на лицето и врата си леко затоплено кокосово масло, оставете 15 мин и измийте с хладка вода. Възможно е първите няколко пъти да се появи акне, но след няколко процедури ще започне да намалява секрецията на себума.

Сваля грим


Нанесете с помощта на тампонче върху лицето. Оставете 5 мин и измийте с вода и сапун. Основната част от грима ще отиде в канала, а остатъците доизчистете с допълнително количество масло. Дори и част от него да попадне в очите, не се притеснявайте. То се използва при доста билкови мехлеми, борещи очните инфекции.

Слънцезащита
Естественият му слънцезащитен фактор 4 не е достатъчен за цял ден на плажа, но е достатъчен за защита в парка през пролетните дни. Ултравилетовите лъчи на слънцето повреждат клетките на кожата, задействайки свободните радикали, които могат да повредят клетъчната ДНК.

Намалява бръчките
Колагенът се разрушава от пушенето, от замърсяването, от UV лъчите... Триглицеридите в кокосовото масло привличат протеиновите молекули, които за нула време поправят повредения колагенов пласт на кожата. Ако пък устата ви е често напукана, слагайте по една капка от него върху устните. Ще се сдобиете с плътни и здрави джуки.

Действа като репелент
Задава се сезонът на комарите, но благодарение на кокосовото масло вече имаме нов враг на жилещите инсекти. Разтопете на водна баня 2 ч.ч. кокосово масло. Прибавете към тях по 1 ч.ч. листа от мента и котешка трева. Оставете да престои 5-6 часа, като поддържайте маслото в течна форма. Филтрирайте маслото и го излейте във флакончета. Използвайте микстурата като репелент.

Антибактериален щит
Кокосовото масло защитава кожата от потенциални патогени. Лауриковата киселина в него намалява риска от бактериални инфекции, които биха могли да обострят акнето. Чудесно се справя и с гъбичните инфекции на кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X