Напишете дума/думи за търсене

Какво да правим с козметичните продукти след лятото

Горещите месеци свършиха и остава въпросът какво да правим с всички ценни козметични продукти. Да се съхранява козметиката до следващия сезон понякога е рисково, защото ако не се държат на хладно и тъмно място, някои продукти се развалят. А освен това тенденциите догодина ще са различни. Затова най-добрият вариант е разумно да ги използваме още сега.

Тъмен фон дьо тен

Когато загорим през лятото неизменно ползваме малко по-тъмен фон дьо тен. За да не се налага да го хвърляме, е най-добре да го смесим със стандартния фон дьо тен, който използваме през есента. Съотношението трябва да е в полза на по-светлия нюанс. Освен това по-тъмният фон дьо тен е подходящ и за контуриране на лицето.

Бронзираща пудра

Идеална за летните дни, но тя изглежда странна, ако я носим през есенния сезон. Най-добре и нея да запазим за контуриране, а освен това бихте могли да я използваме и като бронзиращи сенки за очи, които стоят много красиво.

Ярък руж

Силният руж в розови и прасковени нюанси подхожда на почти всички през лятото, но през студените месеци изглежда прекалено екстравагантен за някои типове кожи. Затова може да го изпробвате като вид червило. Нанася се малко върху устните, а отгоре се поставя подходящ гланц. Може да се използва и като грим.

Летни сенки

Летните тюркоазени, коралови, златисти сенки са искрящи и привличащи погледа, но някои дами не смеят да експериментират с тях и през есента. Не ги пренебрегвайте обаче. Използвайте ги в най-крайния ъгъл на очите. Или ги комбинирайте с тъмни нюанси. Така хем няма да се налага да ги изхвърлите, хем ще придадете оригиналност на стандартния си есенен грим.

Искряща очна линия

Черната очна линия е класика, но през лятото тя е розова, синя, зелена, цикламена, но винаги може да я разнообразите с тънка линия допълнителен ярък цвят през по-студените дни. А цветните моливи, останали от лятната колекция, нанасяйте само на долния клепач.

Цветна спирала

Тя може да се използва през цялата година. Ако не искате цветът й да е прекалено ярък, нанесете първо един слой черна и когато изсъхне, нанесете от цветната само на върховете на миглите. Освен това добра идея е и да поставите черна спирала на горните мигли, а цветна – на долните. Внимавайте единствено с тъмно синята и лилавата, защото тя понякога кара тъмните кръгове под очите да изглеждат по-ясно изразени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X