Напишете дума/думи за търсене

Как да се отървем от тъмните кръгове

Не ви харесва всяка сутрин да гледате в огледалото тъмните кръгове под очите, които загрозяват прелестната ви женственост. Уж сте се наспали, а тези досадни геометрични форми пак са там. Ето няколко трика, които за нула време ще им видят сметката.

Слънчев противокрем

Нанасяйте всеки ден слънцезащитен крем фактор 15 под очите си. Няма никакво значение дали навън грее ярко слънце или срамежливо подава лъчите си през гъсти облаци. Излагането на слънчева светлина увеличава нивата на меланин, което пък прави тъмните ни кръгове още по-драстични.

Компрес от студен чай

Накиснете чаени пликчета с розмарин в студена вода. След това ги изстискайте и сложете торбичките върху очите си за около 15 минути. Танинът, който се съдържа в чая, ще помогне за намаляването на подпухването и ще обезцвети зоната под очите.

Бадемово олио

Преди да заспите, масажирайте нежно областта под очите си с бадемово олио в продължение на 2 седмици. Масажът ще позволи на олиото да проникне под кожата ви, което пък ще подпомогне циркулацията на кръв.

Розова вода

Потопете тампони за грим в розова вода и ги сложете върху очите си за 10 минути. Еликсирът от роза ще проникне в кожата, ще изглади уморените ви очи, изсмуквайки всички токсини, които причиняват тъмни кръгове.

Мента, сок и пудра

Накъсайте листа от мента и ги оставете под очите си в продължение на 20 минути. Те създават студено и гъделичкащо усещане, което увеличава притока на кръв, който пък ни отървава от по-тъмните зони. Със същия успех може да нанесете смес от ананасов сок и пудра от куркума върху тъмните кръгове.

Витамин К

В някои случаи тъмните кръгове може да са признак за намалено количество витамин К в организма ни. Купете си крем, който съдържа този витамин, и всеки ден нанасяйте под очите си тънък слой от него.

Вода в носа

Наведете главата си назад и излейте малко вода в едната ноздра, която ще излезе през другата. Този метод е особено популярен в спа центровете в Индия. По този начин не само намалявате тъмните кръгове под очите си, но и правите кожата си красива и блестяща.

Картофено лекарство

В Южна Америка и Хонконг използват картофите не само за храна, но и в разкрасителния бизнес. Ензимите, които се съдържат в това растение, помагат за избелването на кожата.

Акупресура и вода

Това е натурален китайски лек. Натиснете нежно с показалеца костта, която се намира под очите ви и задръжте 3 секунди. Повтаряйте това всяка сутрин по десет пъти и няма да има и помен от досадните кръгове. Не забравяйте да пиете повече вода. Тя изчиства тялото от токсините.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X