Напишете дума/думи за търсене

На лов за червило - тънкости при избора

Понякога изборът на червило се превръща в тежка работа. Колебаем се дълго, а след като покупката е направена, осъзнаваме, че не ни подхожда. Как да избегнете разочарованието?

На първо място – цветът
Вероятно сте забелязали, че и дори и да си купите еднакъв нюанс червило с някоя приятелка, на устните на всяка то стои по различен начин. Така че правилният избор на цвят е на практика половината от успеха. Цветът на червилото зависи от тона на кожата и естествения цвят на устните ви. Например, ако имате бледи устни, ще ви подхождат бежовите, пясъчни и бледорозови оттенъци. Ако устните ви са със среден тон, избирайте кафяви и розови червила. На много тъмни устни отиват тъмните червено-кафяви оттенъци. Ако устните ви са много тъмни, обърнете внимание на къпиновите и шоколадови цветове.
Тонът на кожата може да бъде топъл или студен, като всеки от тях изисква различни оттенъци за червилото. Предлагаме ви лесен начин да се ориентирате за тона на лицето си.
Какви бижута ви отиват повече – златни или сребърни? Златото по правило подхожда на хората с топъл тон на кожата, а среброто – на тези със студен.
Погледнете китките на ръцете си и горната част на дланите – ако кожата е бледа, а вените са синкави и ясно видими, значи имате студен тон. Ако вените са почти невидими, тонът ви е топъл.
Съберете косата си на опашка и доближете до лицето си бял лист хартия. Ако кожата ви е с жълтеникав оттенък – имате топъл тон на кожата; ако кожата ви е розова с червени или синкави оттенъци, това говори за студен тон.
На топлите тонове на кожата подхождат топли оттенъци червило – капучино, карамел, кафяво с бронзови или златни нюанси, червено с оранжеви нюанси. За идеални за студения тон кожа се смятат розовото, червеното с лилави оттенъци, бежовото с розови оттенъци.

Използвайте тестери
Преди да купите червило, задължително го тествайте, за да установите подхожда ли на лицето, цвета на косата, очите ви. Ако не искате да нанасяте тестера на устата си, пробвайте го на върха пръстите – там цветът на кожата е най-близък до този на устните.

Свойства на червилото
Обърнете внимание етикета – червилото може да е подхранващо, хидратиращо, сухо, гланц. Най-разпространени са червилата, които съчетават подхранващи и овлажняващи свойства – те са подходящи за всички. Бъдете внимателни с дълготрайните червила: заради съдържанието на силиконови масла, не бива да стоят на устните повече от 8 часа. При тях е вероятно да усетите сухота и дискомфорт.
Непременно обърнете внимание на външния вид на червилото, преди да го купите – то трябва да е еднакво на цвят, без ивици, вдлъбнатини и пукнатини. Датата на производство е много важна , не купувайте червило, произведено преди повече от 1 годна. Ако има неприятен аромат или мирише на восък, значи е съхранявано неправилно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X