Напишете дума/думи за търсене

Тънкости при избора на молив за устни

Моливът за устни е важна част от козметичния ни арсенал, тъй като е в състояние не само да очертае контурите, но и да моделира формата на устните. На козметичния пазар се предлагат множество варианти, но далече не всички от тях са подходящи. Преди да направите покупка, огледайте продукта по-внимателно – първо отвън, после отвътре.

Текстура

На първо място, обърнете внимание на повърхността на молива. Ако тя е груба, нехомогенна и „шевовете” са видими, по-добре не го купувайте – много вероятно е да се счупи, когато го подостряте, и ще ви е трудно да оформите върха му. По отношение на съдържанието, предварително си изяснете какви са предпочитанията ви. Ако обичате класиката, вземете молив на основата на естествени восъци и пигменти. Ако искате моливът да хидратира устните, спрете се на вариант с натурални масла. Ако целта ви е да се избавите от бръчките около устните, обърнете внимание на моливите със съдържание на антиоксиданти и витамин Е.

Разбира се, можете да се спрете и на комбиниран вариант във вид на стик, който съчетава функциите на червило и молив.

Цвят

Моливите за устни се предлагат в богата палитра, но за да изберете правилния нюанс, трябва да се придържате към някои лесни принципи. Ако вкусът ви е по-консервативен, подберете цвета на молива в тон с червилото. Ако вземете по-светъл молив, ще добавите обем на устните – в този случай го нанесете съвсем леко на естествения контур на устните, размажете внимателно и сложете червилото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X