Напишете дума/думи за търсене

Грим, актуален за зимата

Не е нужно да имаме специален повод или да се занимаваме професионално с грим, за да сме наясно с характеристиките на актуалния за зимата макиаж. Какви са неговите зимни особености, обяснява Диана Стоенчева – собственик на училище за гримьори.

Малко блясък за основа

„За да бъде вечерният макиаж забележителен, добре е да сложите блестящ грим, независимо дали акцентирате върху устните с брокат или на очите си.

Преди да поставите фон дьо тен нанесете основа за грим (праймър), която е на силиконова основа и помага на фон дьо тена да издържа повече, заглажда неравностите, прикрива порите. Матиращите са за по-мазни кожи, може да е с блясък. След това нанесете малко по-покривен фон дьо тен, защото е по-дълготраен. Идва ред на коректора, който е концентрирана версия на фон дьо тена и се нанася в проблемните зони под очите, около носа, ако има петънца, пъпки. Добре е да е по-течен и да е същият цвят като фон дьо тена или с половин тон по-светъл. За да премахнете тъмните кръгове под очите, може да използвате коректор в жълто, розово. Сложите ли по-светъл коректор, мястото ще стане сиво. Не поставяйте фон дьо тен на клепачите, той трябва да е сух, може само да се напудри преди сенките“, съветва Диана.

Сенките имитират цвета на скъпоценните камъни

Очите може да са в цвета на тоалета. Нанесете един основен цвят на окото, малко тъмен в края на окото и ги смесете, за да се получи плавно преливане.

Когато очите са неутрални, устните може да са тъмни или червени. Ако очите са опушени, решени са в лилаво, зелено, розово, устните може да са неутрални. В момента много е модерно сенките да са с блясък и да имитират скъпоценните камъни сапфир, топаз, изумруд, рубин.

При опушения грим може да използвате очна линия или молив. Слагайте черен молив отдолу и очна линия отгоре.

Боровинкови устни

Жените, които се придържат към класиката, може да заложат на червени устни или на телесен цвят, а последователките на модните тенденции да се разкрасят с много тъмно червило – боровинково, лилаво, с цвят на вино. Добре е с молив за устни да се обрисува контурът, особено при тъмните устни. Така и червилото ще трае по-дълго. Моливът трябва да е същит цвят като червилото или малко по-тъмен. За да направите по-тънките устни плътни, може да нанесете върху червилото хайлайтър (илюминираща пудра). Същият ефект ще се постигне с гланц в средата на устните.

Ружът връща естествения цвят на лицето

След нанасянето на фон дьо тена изравнете тена на лицето с помощта на руж. Той се поставя точно на скулата от върха на ухото към края на устните и спираме два пръста преди устните. Има скулптуриращи пудри, които се нанасят под самата скула за оформяне на контур. А над скулата се нанася илюминираща пудра.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X