Напишете дума/думи за търсене

Тъмното червило – хитът на зимата

Много подходящи за зимните месеци са тъмните червила. Бордо, лилаво, дори черно. Колкото и да са актуални обаче, нека имаме едно наум как ги носим.

По принцип тъмните червила подхождат повече на дамите със светла кожа и светли коси. Някои гримьори твърдят, че по-мургавите трябва да избягват тези нюанси, защото комбинацията от тъмна коса и тъмно червило може да има прекалено готик ефект. Но ако това не ви притеснява, може да експериментирате. Важното е просто да изберете цвета, който отива точно на вас. Понякога дори само нюанс разлика може да ви накара да изглеждате или невероятно изкусителна, или невероятно нелепо.

Как се избира

Преди всичко преценете дали да изберете по-студени или по-топли нюанси. Погледнете китката си от вътрешната страна и вижте цвета на вените. Ако изглеждат по-скоро зеленикави, трябва да носите топли нюанси като бордо или кафяво. Ако вените са синкави или лилавеещи, заложете на студен нюанс като виолетово или цвят слива.

Гримьорите съветват, ако нанасяте тъмно червило, да внимавате с контурите, защото при такъв нюанс и най-малкото несъвършенство личи отдалеч. Най-сигурният вариант е да имате молив в същия цвят и с него да очертавате предварително контура, но не бива да има разлика между нюансите на молива и червилото. Освен ако не искате да създадете ефект омбре, но той е съвсем различно нещо от просто очертани устни с един цвят молив и червило в друг нюанс.

Нека устните са акцентът

Заложите ли на тъмно червило, не подчертавайте прекалено очите и не използвайте дръзки и тъмни сенки. Ако прекалите, може да постигнете обратния ефект и вместо страстна да изглеждате плашеща. Затова, когато сте с тъмно червило, нека очите ви са подчертани единствено със спирала или най-много с бледи сенки – най-добре прасковени или блестящи. Особено ако става дума за дневен грим.

Едно наум и за дрехите

Освен това тъмното червило е капризно и по отношение на комбинациите с облеклото. Ако дрехите ви са в прекалено ярки нюанси, може да се загуби ефектът на подчертаните устни. А злоупотребите ли с по-ексцентрични десени като леопардови шарки, златни платове или огромни дантели, ще превърнете ефекта в дефект.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X