Напишете дума/думи за търсене

Имате двойна брадичка? Скрийте я така

Не може да я облечете с широка туника, за да не личи. Нито да я стегнете с ластичен корсет. Невъзможно е да я изоставите вкъщи на излизане. Но не е задължително да се депресирате от факта, че брадичката ви има гънки. Маскирайте я умело с грим и не само.

Приковете погледите на друго място

Както когато излизате на улицата с шарено сако. Никой дори не забелязва разкошната ви рокля. Защото акцентът е другаде. Използвайте същата тактика, за да прикриете несъвършенството на брадичката си. Гримирайте очите и подчертайте скулите с руж. Изразителният поглед и деликатно румените бузи имат думата и казват всичко.

Подсилете долната челюст

С цвят. Една идея по-тъмен от този, който обикновено нанасяте на лицето. Целта е да създадете оптическата илюзия за сянка, в която да скриете брадичката. Минете с четка или с тампон по ръба на челюстта. Но не забравяйте да слеете тоновете добре, за да не изглежда прикритието ви на петна.

По-деликатно с червилото

Ако трябва да изберете между мат и гланц, може би няма да е лоша идея да заложите на второто. Стремете се да избягвате ярките или твърде тъмните червила. Зоната от носа на долу няма нужда от особено внимание. Придържайте се към близките до естествения цвят на устните ви нюанси.

Подрежете дължината на косата

Най-добре на каре и то по-високо от линията на долната челюст. Избягвайте да носите косата си около раменете. Това оптически създава илюзията за претрупаност точно в зоната около брадичката.

Издължете силуета

С отворено деколте. Нищо не е твърде дръзко, когато залогът е прикриването на двойната брадичка. Или по-скоро разсейването на погледите от нея. Ясно е, че тя е там, но когато деколтето се спуска V-образно и надолу става по-малко забележима.

Забравете за тежките бижута по врата

Перлите на баба ви със сигурност са ценност, която бихте носили при всеки удобен повод, но ако брадичката ви е в повече, по-добре ги заменете с друго бижу. С по-дълго, с по-малко забележимо. Колкото по-тънка е верижката, толкова по-добре. Сложете и висулка на нея, за да подчертаете V-образния силует.

Не се съдете за брадичката обаче твърде строго. Причините за двойнствената й природа не винаги са килограмите в излишък. Тя може да ви е заложена генетично или да е свързана с напредването на годините. Но с повече постоянство и упражнения може да се разделите с нея. Няма нужда от специална подготовка, започнете веднага с гордо вдигната глава. И колкото по-често се сещате да правите това упражнение през деня, толкова по-добре. За самочувствието и за двойната брадичка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X