Напишете дума/думи за търсене

Липосукцията не е начин за отслабване

Тя единствено оформя тялото, останалото е въпрос на самодисциплина, предупреждава известният наш пластичен хирург д-р Николай Георгиев.

Храните се умерено и се движите редовно, но неприятните тлъстини се трупат ли трупат на няколко критични места - корем, кръст, дупе, бедра, прасци, глезени, горната част на ръцете, бузи, брадичка, шия... В повечето случаи тези "опасни" зони са наследствено предопределени, обяснява д-р Николай Георгиев, но бихте могли да ги коригирате и да придобиете желания строен силует с помощта на липосукцията.

Какво представлява процедурата

Метод за отслабване, но не е заместител на диетите и физическата активност. Чрез нея не се лекува и целулит, предупреждава д-р Николай Георгиев. Тя представлява оперативно отстраняване на излишъците от мастна тъкан, натрупани на проблемните места. Това може да стане по три начина: чрез изсмукване на мастните депа по традиционния начин, чрез оттичаща или супермокра техника, при която се влива салинен разтвор с добавен адреналин или упойващи средства преди отстраняването на излишната мазнина, или чрез ултразвукова липопластика, при която мастните клетки се втечняват преди тяхното изсмукване.

При всички техники се правят разрези, позволяващи вмъкването на канюли. След освобождаване на мастните депа посредством върха на канюлата, те се отстраняват с помощта на вакуум или мощен всмуквателен уред. При някои алтернативни методи за ръчно освобождаване на депата се използват спринцовки, прикрепени към канюлата. Ръчното всмукване на излишната мастна тъкан се прилага при малки и изолирани области или когато се планира мазнината да бъде повторно инжектирана в други части на тялото, например за изглаждане на бръчки или вдлъбнатини.
Когато от една единствена област се изсмуква голямо количество мастна тъкан, например 5 л, се поставят стягащи колани или чорапогащници, които помагат за намаляването на отока и за приспособяването на кожата към новия контур на тялото по време на възстановителния процес. Носят се един месец след операцията. Понякога за намаляване на излишната кожа се извършват второстепенни корекции.

Възстановяването

Двигателният режим след операцията трябва да е щадящ. При насинявания е добре мястото да се третира с мазила за разнасяне на хематомите. Заздравяването продължава от 5 до 10 дни. В този период се махат и конците. Веднага щом се почувствате готови, може да се върнете към лека активност. Но все още избягвайте натоварващи упражнения и вдигането на тежки предмети.

Спазвайте разумен хранителен режим - помнете, че липосукцията е оперативна техника за оформяне на тялото, а не за отслабване, напомня д-р Георгиев. Удовлетворението от първоначалните резултати ще се запази дълго време, стига да поддържате теглото си и да водите здравословен начин на живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X