Напишете дума/думи за търсене

Време е да помогнем на брака си

„Не издържам повече”, „Не беше такъв в началото”, „Дразниш ме” са взе изречения, които поне веднъж сме изричали „в чест” на половинката си. Клише са и не са по вкуса на ничии уши. Хайде да ги изхвърлим и да започнем ремонта на отношенията! Ето няколко инструмента, които ни предоставят прихолозите.

Не на инерцията и скуката
Немалко хора смятат, че времето отмива любовта. Така е, защото старанието изчезва. Успеха да останат в един дом завинаги се полага на онези двойки, които не обичат скуката, а и държат на заедността. Така че - измислете си занимания, които да споделяте. Дори и да чистите орехи от черупките им, повикайте половинката си и му кажете, че не може да издържите и половин час без него. Или си направете съревнование кой ще натрупа по-голяма купчина от извадени орехи. Играйте като деца. Любовта не е трудна за изобретателните.

Запознахме се днес
Всеки ден се събуждайте с идеята, че току що сте се запознали с половинката си и трябва да го спечелите отново. Или пък, че отваряте очи след първата си нощ заедно. Какво ще му кажете? Какво ще направите? Ако промените мисленето си в тази посока, ще разпалите пак позагасналия огън.

Бъдете мили и нежни
Мъжете може да залитат от време на време по кучки, но вкъщи обичат да се чувстват като котенца. Няма да сбъркате, ако знаете как да ги разнежвате – дали ще е с дума или жест, но не пропускайте да бъдете мили с половинките. Не пропускайте да забележите кога са били галантни с вас, кога са били грижовни и не пестете положителните си коментари по техен адрес! Защото каквото повикало – такова се обадило! Повикайте първи!

Леко с критиките
Знаем, че може да измислите поне 10 кусура, които без притеснение да „боднете” в душата на своя партньор. Но леко с критиките – те са най-сигурните убийци на хармонията. Предлагаме ви следния експеримент: когато сте нервна и потисната, запишете на един лист всички неща, които ви дразнят у него и за които с кеф бихте го нахокала. Оставете на тайно място бележката и я отворете пак, когато сте много по-спокойна и той наскоро е направил мил жест към вас. Ще видите, че в бележката сте преувеличила. Ако някои от изброените недостатъци и сега ви изглеждат като непреодолим дразнител, поговорете за тях с партньора си. Само за тях и без лошо чувство, без обиди, с уважение.

Изслушвайте го
Това правило за стабилен брак звучи лесно изпълнимо, но не е. Ясно е, че все ви е нервно, имате много работа, а и любимият ви сериал започва... А той иска да го изслушате. Да чувате и съпреживявате това, което иска да ви сподели и е важно за него - това би бил скъп подарък за мъжа ви, както вероятно и за вас. Научете се и двамата да го правите. Тренирайте. Изключете телевизори, телефони и се гледайте в очите си в продължение на четвърт час. Разкажете си всички дребни детайли, които са ви развълнували през отиващия си ден. Няма нужда да го правите всеки ден, но има нужда да го правите всеки път, когато единият от вас има нужда.

Не пренебрегвайте себе си
Показвайте гъвкавост и склонност към промяна в по-голямата част от времето с партньора си, но не жертвайте свои основни ценности, вярвания и приоритети заради натиска, който връзката ви упражнява върху вас. Бракът ви неизбежно ще поеме по спирала надолу, ако през цялото време се съгласявате с всичко, за да го запазите. Запазете себе си, за да има кой да пази и връзката ви. Не се вторачвайте само в това, което прави другият. Оставете го да диша. Ако имате свободно време се отдайте на хоби, срещи с приятели и обучения за повишаване на квалификацията. Така ще забравите любимото си хоби – да търсите недостатъци в него или да се тревожите за нещо свързано с особата му. Когато се посветите на свои интереси, със сигурност ще станете и още по-притегателна за него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X