Напишете дума/думи за търсене

Как да удължиш разстоянието, изминато без болка в краката?

Апаратна терапия с шокови вълни при периферна съдова болест (ПСБ) подобрява състоянието на съдовата мрежа в долната част на краката и удължава 2 пъти разстоянието, изминато без болка. Методът е утвърден в световната практика и протича:

- без инвазия;

- без придружаващи антиагрегати;

- без риск от кръвонасядания и сини петна;

- с бързи и напълно безопасни процедури.

Когато ходенето причинява болка в краката...
Характерни за ПСБ са мускулните болки (крампи) в краката, които възникват при физическо натоварване и след кратка почивка преминават. Със задълбочаване на състоянието времето за отшумяване на болката е по-продължително дори и след по-малки натоварвания. Това принуждава страдащите да правят почивки даже при наглед кратки разстояния. Други сигнали за ПСБ и нарушен пренос на кръв са значителна разлика в температурата между двата крайника, постоянна болка, изтръпване, парене.

Апаратната терапия с шокови (звукови ударни) вълни помага бързо и без инвазия на страдащите от ПСБ да увеличат разстоянието, което могат да извървят без болка в краката. Шоково-вълновата терапия е апаратен високотехнологичен подход, при който се въздейства външно, през кожата. В дълбочина към съдовете в долните крайници се изпращат звукови импулси, които мощно повлияват кръвообращението и създават условия за образуване на нови кръвоносни съдове (т.нар. процес неоангиогенеза), които да укрепят и подсилят съществуващата съдова мрежа, с което и да повишат издържливостта при ходене. Клиничните проучвания сочат, че след курс от 6 процедури с шокови вълни разстоянието, изминато пеша, без да се появи болка в краката, се увеличава поне 2 пъти.

В МЦ Лейзър Мед процедурите се изпълняват с най-висок клас апаратура, снабдена със смарт фокус, което прецизира максимално потока на енергията към таргетираната зона. Прегледът включва: консултация с кардолог, индекс ABI (стъпало-брахиален).

Шоково-вълновата терапия премахва незабавно и ортопедични болки от широк спектър – в мускули, стави и сухожилия. Отлично се повлияват както остри и хронични болки, така и повърхностни и дълбочинни без значение от локацията и степента им.

Допълнителна информация:
тел. 02 4 760 760
моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

X