Напишете дума/думи за търсене

Какво е демоде тази година

Корсетите

Този тип допълнение към облеклото няколко сезона с променлив успех присъстваше в актуалните колекции. При част от цялостните визии бе изрисуван или апликиран към блузи и рокли. Други го добавяха допълнително, направен от кожа или по-плътен сатен, и го пристягаха, за да подчертае талията и оптически да увеличи бюста. Вторият вариант не е никак удобен за ежедневието и бе използван основно за официални поводи. И тъй като тази зима дойде с развлечени и много широки пуловери и блузи, корсетът бе прибран, поне засега.

Малките раници

През последните няколко години малките раници бяха любим аксесоар както на тийнейджърките, така и на техните майки. Много от големите марки пуснаха всякакви разновидности - от изкуствена или естествена кожа, оцветени в ярки тонове, в черно, но украсени с множество метални декорации, в сребристи и златисти тонове. Добавиха им и апликации със симпатични животинки. Още с появата си бързо станаха популярни, защото са удобни, освен това въпреки сравнително малката си форма успяват да съберат доста неща. Единственият им минус е, че лесно може да бъдат отворени и отвътре някой да ви измъкне портфейла и телефона. Именно за да не бъдат обрани, доста жени измислиха нов начин за носене на малките раници - вместо на гърба ги провесват отпред пред гърдите си. Като тенденция определено излизат от списъка с актуални чанти, но тъй като са доста разпространени, вероятно още известно време ще бъдат предпочитани от много представителки на нежния пол.

Хипарските дрехи и бижутата по врата вече не са в актуалните линии

При смяната на сезоните и появата на поредните нови тенденции, част от наложените линии до момента изпадат, в очакване след някоя и друга година пак да се върнат. Обикновено това са модели, които са шествали твърде дълго по улиците и вече омръзват. Другите, излизащи от гардероба, са не много успешни идеи на дизайнерите или предложения, несрещнали достатъчно много почитатели. Така се оказват нерентабилни за производство и съвсем естествено изместени от нови, по-интересни тоалети и аксесоари.

Якетата “бомбър”

Подобно на якетата “байкър” и тези тип “бомбър” се превърнаха в неизменна част от уличната мода. И двата вида се задържаха доста дълго, но докато първият и догодина ще продължи да се носи, то вторият вид вече е демоде. Якетата “бомбър” всъщност са част от униформата на военните пилоти. Заимствани от тях, връхните дрехи за първи път се обличат от цивилни, и то като хитова дреха през през 80-те години на миналия век. Мъжките варианти са доста по-семпли - едноцветни, най-често в тъмни тонове, тук-таме се добавят някакви апликации. При жените разнообразието е значително по-голямо. Като дизайн са еднакви - с широк ластик на китките и талията и повечето модели се закопчават с цип. Но при дамските наред с едноцветните се носеха и пъстри десени. Цветя, дракони, фигурални мотиви бяха обичайните принтове. Ако тази есен най-после сте се наканили да си купите такава връхна дреха, не се ядосвайте, със сигурност скоро отново ще се появи на модния подиум и пак ще може да я носите.

Удсток

Бохо стилът, който неизменно се свързва с хипарското усещане за свобода, артистичност и, разбира се, фестивала “Удсток”, вече не е актуален. Удобна, небрежна, в същото време дори донякъде елегантна, хипи модата се задържа доста дълго в дизайнерските колекции. Жените я избираха и защото, съчетавайки по различни начини няколко сета, всеки път се получава коренно различен тоалет. Практична е и възможността да се смесват всякакви десени, без да съществува притеснение, че може да не се уцели правилната комбинация. Приятни за носене са и обемните колиета, разноцветните гривни и дълги обеци. Явно на модните къщи им омръзна от бохемската линия, но за да не разочароват нейните почитателки, предложиха нова, но подобна тенденция - етно дрехи.

Нашийници

Навън ги наричат choker, а у нас ги кръстихме нашийници. Това са колиета, които най-често са изработени от кадифена, сатенена или копринена лента, която се връзва плътно по врата. Точно в този вариант се появиха преди повече от 20 години. Дълго време никой не се беше сещал за тях до 2017 г., когато отново ги изтупаха от прахта и ги върнаха в кутиите с актуални бижута. Разнообразиха текстилните ленти с такива от мек метал - все пак е плътно по врата и идеята е да украсява шията, а не да ѝ прави рани. Типично за този тип колие е, че е в черно или някакъв друг тъмен цвят. Много рядко се намират модели в по-светли тонове. Към вариантите от плат се добавят цветя, звезди или тънки верижки. По тях луднаха и много от световните звезди, които не пропускаха да добавят снимки с новите си придобивки, украсили вратовете им.

2018-а обаче е Годината на Жълтото куче и златото се превръща в суперактуалния благороден метал. Така че евтините дрънкулки отстъпват място на тежките скъпи бижута.

Голи рамене

Предвид сезона е нормално модата на дрехите с голи рамене да отшуми. Но не това е основната причина да не се носят, защото дори сега се лансират прозрачни и съвсем тънки материи, които изкарват тялото на показ. Просто ги няма в новите колекции, тук-таме може да се намерят единични предложения, но те не могат да наложат тенденция. Големият плюс на тяхното изхвърляне от гардероба е, че вече няма да виждаме презрамките на сутиените на почитателките на този тип блузи. Много жени отказват да разберат, че сутиенът е бельо и не бива да се вижда, освен ако не е специален модел, който се носи под прозрачна блуза.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X