Напишете дума/думи за търсене

14 невероятни причини да не изхвърляме сока на киселите краставички

Най-вероятно хората, които не обичат кисели краставички, се броят на пръстите на едната ръка.

И как иначе – те са чудесно мезе за ракийката и водката, приказна гарнитура за някое симпатично кюфте, а на всичкото отгоре сокът им е магичен за една камара неща.

1. Лекарство против махмурлук

Ако нямате шкембе чорба подръка, и този еликсир ще свърши работа за ужасяващото главоболие и пиянски глад, които ви мъчат.

2. Убива плевелите

Напръскайте с киселия сок плевелите в градината. Миксът от сол и оцет ще им види сметката за нула време.

3. Разстроен стомах

Използвайте неутрализиращата сила на сока от краставички, за да се справите със стомашните паразити, както и със сутрешното неразположение.

4. Напитка за тренировка

Не ви се вярва? Професионалните атлети и фитнес маниаците се кълнат в този сок. Електролитното му съдържание помага за хидратацията и извличането на токсините чрез потта.

5. Мускулни крампи

Натрият, калият, магнезият и калциевият хлорид в сока от кисели краставички се бори успешно с този дискомфорт.

6. Облекчава слънчевите изгаряния

Намажете засегнатите участъци със сока, оцетът в него ще ги облекчи.

7. Помага при ПМС

Крампите и неутолимият глад по време на предменструалния синдром може да държат на каишка със сока от кисели краставички. Пийте поне по 1/2 ч.ч. на ден от него няколко денонощия преди цикъла си и ще забележите разликата.

8. Антиоксидант

Този сок изобилства от витамините C и E. И те като всички останали антиоксиданти борят свободните радикали и помагат на имунната система да предпази тялото от заболявания като рак.

9. Болно гърло

Солта и оцета в киселия сок побеждават без проблем бактериите в болното гърло.

10. Киселини

Глътка киселокраставичен сок или сдъвкване на копър ще помогнат за балансиране на pH нивата в стомаха.

11. Чисти медни съдове

Преди да почнете да търкате налепите върху посудата от този материал, я накиснете за известно време в сок от кисели краставици.

12. Помага на метаболизма

Оцетът в този зелен сок засилва метаболизма, а калориите в него са нищожни. Въпреки това внимавайте с нивата на сол в него, защото тя задържа водата в тялото.

13. Топи лед

Калциевият хлорид в него може да разтопи лед. Фирмите за чистота в Ню Джързи и Пенсилвания използват този сок да чистят заледените улици през зимата.

14. Марината

Идеален е за мариноване на месо или варена риба. Перфектен е за мариноване и на пиле, което след това ще приготвите на грил.

Внимание

Ако имате проблеми с бъбреците, високо кръвно налягане или друго сърдечносъдово заболяване, то може този сок да не е препоръчителен за вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X