Напишете дума/думи за търсене

Раят е точно до нас: най-красивите гръцки острови

Закинтос
Закинтос
Атмосферата по време на тези събития е приповдигната и приятелска, и, разбира се, ароматно полята с морски деликатеси и брилянтно студено вино.

Наксос или вашата покана за венчавката на Дионис

Наксос
Наксос
Наксос
Наксос
Наксос
Наксос

Наксос е най-големият от Цикладските острови и е уникална смесица от древни руини и съвременна плажна култура. Разбира се, не е най-уединеното кътче на света, но си струва да бъде посетен дори само заради легендата, че младият Зевс е бил отгледан тук. Когато пристигнете в Наксос, повървете до островчето Палатия, където ще видите самотна и красива каменната врата към древен храм, който вече не съществува. Тя именно е символът на Наксос. Палатия е свързан с основния остров с изкуствен провлак, по който гледката вечер при залез е спираща дъха. На Наксос кипят всички туристически наслади – таверна до таверна, сувенири, търговци. Въпреки шумотевицата духът на този остров ще ви накара да искате да останете за дълго... И когато и последният турист за сезона си събере куфарите, ще започнете да обикаляте Наксос, притаили дъх, за да чуете как се подготвя сватбата на Дионис.

Родос – сладка хапка от историята

Родос
Родос
Родос
Родос

Родос е известен с Родоския колос, едно от седемте чудеса на света. Дори да сте се нагледали на море и красива природа, Родос ще ви предложи още нещо – неустоимия вкус на историята. Старият му град е обрамчен от високи крепостни стени, а по тесните му криволичещи улички ще се почувствате като герой на средновековен епос. Задължително се качете на часовниковата кула до Сюлеймановата джамия – гледката, която се разкрива от там, е вдъхновяваща. Новият град ще ви върне в 21 век с многото си барове, ресторанти, хотели и всякакъв род туристически атракции. Както и за другите острови, препоръчва се да дойдете тук по късна есен, когато тълпите са се върнали у дома, а слънцето още гали морските води.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X