Напишете дума/думи за търсене

Натурални рецепти, с които ще направим петите меки

Лятото е сезонът на сандалите, обувките на платформи и еспадрилите. Лятото е сезон, в който краката са на показ, а мазолите, пукнатините и сухата кожа, които се появяват, може да бъдат непривлекателни и болезнени. Предлагаме ви няколко съвета, с които да поддържате стъпалата си меки като на бебе.

Първото нещо, което трябва да запомните, е, че краката изискват ежедневна грижа. Ако искате петите ви да са гладки и меки, ежедневно трябва да използвате пемза или пила за пети.

Отстранете мъртвата кожа по време или след душ или вана, когато е мека. Правете кръгови движения за по-добри резултати. Изплакнете и подсушете стъпалата след процедурата и нанесете овлажнител.

Ако сте в банята за крака, използвайте топла или студена вода. Топлата вода може действително да изсуши кожата ви.

Използвайте ексфолиращи скрабове за пети. Ако нямате подръка подходяща козметика, пробвайте с мед, сол, захар или утайка от кафе.

Може да опитате с кокосово масло или масло от ший, за да овлажнете краката. Нанесете преди лягане, а след това обуйте памучни чорапи за по-добри резултати.

1. Сода за хляб

Всички знаем, че содата за хляб е универсален чудодейник и е мощен ексфолиатор. Всичко, от което се нуждаете, са 3 части сода бикарбонат към 1 част вода.

Смесете съставките, за да направите паста. Нанесете върху стъпалата. Масажирайте ги, като обърнете специално внимание на петите, пръстите на краката и мазолите, ако има такива. Ако кожата е прекалено суха, използвайте пемза или пила за пети. Когато свършите, изплакнете краката си с топла вода и нанесете малко овлажняващ агент.

Може да използвате и содата за хляб, слагайки 3 супени лъжици от нея в леген с вода. накиснете краката за 10 минути. Изплакнете с вода и нанесете любимия си овлажнител.

2. Ябълков ябълков оцет

Оцетът е нещо повече от лек за суха кожа - когато се комбинира с вода за уста, може да омекоти мазолите. Смесете 1 част ябълков оцет, 1 част вода за уста и 2 части топла вода. Потопете краката си за не по-малко от 10 минути и не повече от 20 минути, подсушете и след това ексфолирайте кожата с пемца или пила.

Друг начин за борба с мазолите е памучен тампон, напоен с оцет. Нанесете върху засегнатия участък, закрепете с лепенка и си легнете. На сутринта ексфолирайте кожата. Повторете, ако е необходимо.

3. Зехтин

Зехтинът е мощен природен овлажнител. Просто го нанесете върху стъпалата си преди лягане и обуйте памучни чорапи. Ако имате свободно време, поглезете краката си с масаж.

4. Мед

Този продукт също е гигантски овлажнител. Задържа влагата в кожата, правейки я приятна и мека. Смесете 1 чаша мед с 4 литра топла вода и накиснете за 15 минути краката. След това нанесете скраб от мед, смесвайки 1/4 чаша кафява захар, 2 супени лъжици кокосово масло, 2 супени лъжици мед, 3 капки ментово олио.

Разбъркайте внимателно всички съставки и масажирайте стъпалата, след това изплакнете и изсушете кърпата. Накрая овлажнете.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X