Напишете дума/думи за търсене

проф. Христо Мермерски съветва кои плодове помагат при запек

 

проф. Христо Мермерски
проф. Христо Мермерски
- Черните семки от диня се счукват ситно или смилат, и се разтварят в студена вода в съотношение 1:10. На всеки 4 часа се пие по 1 с.л. поне 3 дни. Има жени, на които възлите са изчезнали след 3 дни.

Често токсините в черния дроб правят проблеми и водят до тежки болести. Как да го пречистим с диня, която сега е актуална?

-10 резена от динени кори се нарязват на дребно, заливат се с 1 литър вода и се варят 15 мин. След като сместа изстине, се пие по половин чаена чаша 3 пъти на ден на гладно.

Как да борим запек при децата?

- Банан или грозде на гладно сутрин помагат при запек. Гроздето помага още при подагра, белодробни заболявания, при сърдечносъдова недостатъчност, бъбречни заболявания. То съдържа киселина, която обезврежда натрупаните в организма канцерогени и предотвратява образуването на рак.

Ако имаме хрема, как може да се справим с нея?

- Нарежете на ситно лук и го пасирайте, докато пусне сок. След това прелейте сока в чист съд и налейте малко олио. Оставете сместа да престои 12 часа, прецедете и капвайте в носа по 1-2 капки.

Как да свалим високо кръвно?

- В стъклена бутилка или буркан поставете 80 г настърган лук и 3-4 г натрошени листа от индрише. Залейте ги със студена вода. Поставете съда на сухо, студено и тъмно място. След 6-8 часа прецедете настойката през марля като леко притиснете между дланите. Пийте настойката на гладно, винаги прясна.

Краставичният сок в съчетание с морковения и салатния дава добри резултати при високо и ниско кръвно налягане, при справяне с кожни заболявания, подобрява състоянието на венците и зъбите. Смесен с мед, помага при кашлица по 2-3 с.л. 2-3 пъти на ден. Сокът от краставица има благотворни влияние при подагра и ревматични заболявания, тъй като помага за изхвърляне на пикочната киселина.

Краставицата е пръв помощник в разкрасяването. Кажете една рецепта против бръчки?

- Вземат се по 50 мл краставичен сок и ягоди и се смесват с 200 мл 45-градусов спирт. Лицето се обтрива с тази смес всяка вечер в продължение на няколко седмици.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X