Напишете дума/думи за търсене

д-р Василка Юрукова: Детоксът лекува алергиите

д-р Василка Юрукова
д-р Василка Юрукова
Освен микоплазма друга бактериална инфекция, която изчистим ли, се справяме с бронхиална астма е хламидията. Вземат ли се антибиотици, те действат, докато се приемат, и след това ефектът изчезва. А и с антибиотик се убиват добрите бактерии в червата и се получава гъбична инфекция.

На страдащия от бактериална инфекция не бива да се дава антибактериален препарат, а да се активизира имунитета, който да се справи с инфекцията.

Често причината за алергии са комбинация от няколко инфекции, които се усилват взаимно и работят срещу имунната система. Ако атакуваме само една, другите две саботират лечението. Затова точната диагностика е много важна.

Действително ли астмата може да е предизвикана и от паразити?

Паразитите могат да предизвикат ортикария, както и астма. Някои дразнят кожата, други дихателната система и предизвикват спазъм. Кожни проблеми може да имат хора, отглеждащи котки, които са преносители на паразита токсоплазма. Любителите на суши често страдат от паразит, който се среща в рибата, затова е добре тя да се консумира сготвена. Други паразити като глисти и тении са чест причинител на бронхиална астма и изчистим ли ги, децата оздравяват.

В лечението се прилага противопаразитен препарат, но съм разочарована от традиционните препарати и прилагам от растителен произход. С един такъв препарат се унищожават паразити от различни групи.

Мога да обобщя, че алергиите идват от стрес върху алергичен терен (предразположени по наследство хора), от токсини, които задръстват тялото, от хронични инфекции, гъби, вируси, паразити. Може да се отключат от силни емоции като разочарование или гняв, алергия може да се развие дори към някой непоносим за нас човек.

Много хора ли днес страдат от непоносимост към глутен и млечни продукти?

При мен често идват хора с такава хранителна непоносимост. Този проблем е епидемия. Както вече казах и аз страдах от пропускливи черва в резултат непоносимост към тези продукти. Качвах килограми, имах болки в ставите, проблеми с щитовидната жлеза, болки в корема, развивах автоимунни заболявания. Такива случаи има много. Когато червата се задръстват със слуз, тя отива в дихателната система и предизвиква алергии, симптоми като алергичен синузит, алергична хрема. Тази слуз слиза към белия дроб и започват астматични пристъпи. Те спират след изчистване на тялото от слузта. При целулит също трябва да се спрат млечните продукти. Тогава организмът започва да се чисти.

За справяне с гъбичните инфекции е нужна специална диета. Гъбичките на влагалището не са нелечимо заболяване. Но жените трябва да спрат сладкото, което храни гъбичните инфекции.

Малко известен факт е и, че гъбичките са честа инфекция, която се среща при бронхиалната астма.

За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве".

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X