Напишете дума/думи за търсене

Тарт с пащърнак и козе сирене

богато на въглехидрати

6 порции

70 мин

за една порция:
329 ккал
мазнини 14 г
фибри 9 г
протеини 15 г
въглехидрати 30 г

необходими продукти:
5 малки пащърнака на дълго
700 г бейби моркови на дълго
1 с.л. мед
2 ч.л. счукани семена резене
150 г бейби спанак
400 г рикота
100 г натрошено козе сирене
2 леко разбъркани яйца
2 с.л. пресен лук на ситно
1 с.л. мащерка на ситно
2 ч.л. настъргана лимонова кора
6 листа бутер тесто
1 с.л. зехтин

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 200 градуса C. Застелете тава с хартия за печене. Сложете пащърнака и морковите, поръсете с меда, семената резене и зехтина. Печете 30-35 мин, или до златисто. Наполовината на времето обърнете зеленчуците.
2 Бланширайте в гореща вода спанака за 30 сек. Изплакнете под студена вода, изцедете и нарежете на дребно.
3 Смесете рикотата, сиренето, яйцата, спанак, пресния лук, мащерката и лимоновата кора. Осолете.
4 Намазнете правоъгълна тава за печене. Една по една слагайте листовете бутер тесто, като поръсвате всяка със зехтин. Намажете обилно с рикота микстурата и завийте краищата на тестото, за да се получи ръб. Поставете върху рикотата печените зеленчуци и поръсете с допълнително количество мащерка. Печете 303-5 мин, или до готовност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X