Напишете дума/думи за търсене

Рецепта за козметичен тоник, който прави кожата сияйна

Натуралните сокове с високо съдържание на витамин С са ключът към младежката, сияйна кожа и цялостното здраве. Не забравяйте, че вашата диета трябва да включва храни, съдържащи мощни антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти.

Затова сме включили в тази рецепта куркума, джинджифил, лимон, зехтин и черен пипер. Куркумата съдържа съединение, наречено куркумин, което има невероятни антиоксидантни и противовъзпалителни качества. Подправката се бори със свободните радикали, които увреждат целостта на клетъчната мембрана. Джинджифилът е естествен противовъзпалител и антиоксидант, който подпомага храносмилането и облекчава гаденето. Лимонът естествено детоксикира и алкализира организма, насърчава правилната функция на червата и е с високо съдържание на витамин С, който укрепва имунната система.

А черният пипер помага да се увеличи усвояването на куркума с до 2000%. Да, 2000! Маслиновото масло е от съществено значение, за да може да извлечете пълните ползи от останалите съставки. Също така зехтинът не повишава нивото на лошия холестерол в организма. Омега-9 и неговият състав предотвратяват образуването на плака, която запушва кръвоносните съдове и създава кръвни съсиреци. А нивото на добрия холестерол, което предотвратява риска от съдови заболявания, след прием на зехтин, се увеличава.

Тоник с куркума и портокал

2 малки портокала
2 малки лимона
1/4 чаша нарязана прясна куркума
1/4 чаша нарязан пресен джинджифил
1/8 чаена лъжичка пресен черен пипер
1/4 чаена лъжичка зехтин

Поставете в блендера куркумата и джинджифила. След това добавете портокалов и лимонов сок и пасирайте 30 секунди. Добавете малко вода, ако сместа е твърде гъста. След това прецедете сока през тензух или фина цедка. Изсипете в чаши, добавете пресен черен пипер и зехтин. Насладете се!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X