Напишете дума/думи за търсене

За какво е полезен джинджифилът

В началото ни изглеждаше твърде екзотичен, твърде скъп, но през последните години съвсем не е така. Все повече българи се научиха да използват джинджифил и заради вкусните му свойства, и заради лечебните. А последните са изключително дълъг списък. Ще споменем основните, но не е за пренебрегване, че джинджифилът доказано действа добре при проблеми с половата мощ, понижава нивото на холестерола и все повече доказателства сочат, че бори раковите клетки. За тези, които още не са го пробвали, оприличават аромата му на лимон, камфор и бял пипер. Всъщност е уникален и много приятен и за най-заклетите традиционалисти.

В борба с кашлицата

В периода от годината, в който се намираме, е близо до глупост да не сме се снабдили още с корен с джинджифил в кухнята. Той има мощно отхрачващо действие и е голям помощник на организма, който се бори с настинка. Така че, ако имате упорита кашлица, сварете си чай с 1-2 ч.л. настърган корен и го подсладете с мед, когато поизстине. Ако пиете тази напитка по няколко пъти на ден, състоянието на бронхите ви би трябвало бързо да се подобри.

Помага при болки в мускули и стави

Джинджифилът има силно противовъзпалително действие и ако са започнали ставните ви проблеми, заемете се с редовен прием на този еликсир – може да е на корен, на прах или друго, но значително ще облекчи болките в мускулите и ставите.

Довиждане на киселините

Ако досега не ви убедихме, то с това свойство на джинджифила и идващите дълги и тежки трапези може би ще разберете, че е добре да го имате подръка. Джинджифилът е балсам за стомаха. Той подобрява храносмилането и потушава киселините. Отново се препоръчва да го консумирате суров или във вид на чай, но може да изберете и вариантите на прах, които да разтваряте в няколко грама топла вода.

Чудесен за фигурата

От една страна, както казахме, помага за храносмилането. От друга - има слабителен ефект. За да е максимална ползата за хубавата фигура, препоръчва се чаят от джинджифил в този случай да се комбинира с канела.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X