Напишете дума/думи за търсене

Ефикасни домашни лекове срещу суха кашлица

Денят ви минава в отброяване на минутите, в които успявате да дишате, без да се налага да се борите с кашлицата за всяка глътка въздух. Дразни ви усещането, но някак го понасяте. Положите ли главата на възглавница обаче, положението става нетърпимо. Само кашлица, цяла нощ. Повече от очевидно е, че се нуждаете от консултация със специалист, който да назначи нужната терапия или лечение. Междувременно обаче може да облекчите състоянието си с домашни лекове.

Мед

Вкусен е, полезен е и помага при кашлица. Заради антимикробното, антиоксидантното и успокояващото си действие е като балсам за измореното от възпаление и кашляне гърло. Стига да нямате алергия към прополис, може спокойно да смучете лъжичка мед, да го добавите в чая или в чаша затоплено мляко.

Солена гаргара

По-лесно за приготвяне лекарство за суха кашлица от това едва ли има. Сложете сол в чаша с хладка вода и направете гаргара на гърлото с цялото количество течност.

Чай от майорана

Може би тази подправка не е от най-популярните в кухнята ви. Но си струва да преосмислите позицията си. Майораната е изключително богата на витамин С и витамин К и има силно изразено противовъзпалително действие. А чаят от нея може да се окаже ефикасно средство за борба със сухата кашлица.

Джинджифил

Благотворното му влияние върху организма и лечебните му свойства са известни още от древността. Джинджифилът помага и при кашлица. Настържете малка част от обеления корен и я залейте с вряла вода. Прецедете, добавете по желание малко мед за сладост и се насладете на вкусната и полезна напитка. Съвсем навреме, за да овладее кашлянето, което излиза от контрол.

Моркови

Едва ли се сещате за тях, когато стане дума за проблем с дихателните пътища. Несправедливо. Морковите са изключително богати на ценни за организма вещества – витамин А, витамин С, витамин В6, калий, магнезий, желязо, фибри. И всичко това само в няколко моркова дневно. След подобна здравословна бомба няма как тялото ви да не се почувства по-добре. Нищо чудно и кашлицата да се успокои.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X