Напишете дума/думи за търсене

Как да оправим обтегнатите отношения с брат или сестра

Ако имате брат, сестра или и от двата вида, вероятно вече сте наясно, че както всяка друга връзка, отношенията между братя и сестри могат да бъдат сложни.

Братята и сестрите могат да бъдат толкова близки, колкото най-добрите приятели, но могат да бъдат толкова далечни, колкото обикновени познати или почти непознати.

Братята и сестрите могат да осигурят чувство за удовлетвореност, връзка и любов един към друг. Те обаче могат да бъдат и причина за болка, нараняване и предателство, което създава семейни разногласия.

Раздорът може да е назрял от детството. Или може би враждата ви е по-скорошна.
Семейната хармония е от полза за цялото семейство.

Когато враждата стане толкова интензивна, е лесно да се забрави, че напрежението, неловкостта и разстоянието поради обтегнати отношения между братя и сестри засягат не само тях.
Всички от фамилията са засегнати, когато братя и сестри не се разбират.

Поправянето е възможно, но изисква усилия. Всяко закърпване, извършено чрез замитане на конфликти или обиди под килима, е временно и всъщност не е "ремонт".

Лепенките не остават за дълго. Раната изисква нещо повече от превръзка, за да се излекува истински.

Искреното справяне с разрива изисква зрялост и взаимно желание да продължите напред.

За разлика от любовните връзки, вашето семейство е вашето семейство завинаги.
Така че, ако искате да поправите напрегнати отношения между братя и сестри, ето 3 начина, с които да стартирате.

1. Актуализирайте се

Братята и сестрите имат роли в семейството, които са склонни да залепват като велкро. „Бебето“, „добрякът“ и „бунтарят“ са примери за етикети, които често остават, независимо колко време е минало от поставянето им.
Осъзнайте, че конфликтът между братя и сестри често има дълбоки корени, до степен в която първоначалната причина отдавна е забравена. Може би причината вече дори не е от значение.

Актуализирайте мястото в семейството си навреме. Вече не сте деца. Използвайте своите умения за възрастни, за да подобрите отношенията си помежду си.

2. Погледнете на конфликта от гледна точка на вашия брат или сестра

Вие сте фиксирани във вашата версия на проблема до точка, в която вече не е състояние да се видоизмени. Но може би има друга страна на конфликта.
Рядко един разрив е по вина само на един-единствен човек.
Разберете перспективата на вашия брат или сестра. Поставете се на тяхно място и разхлабете хватката си, за да намерите път към помирение. Имайте предвид голямата картина, онази на по-стабилното семейство.
Искате да сте пример за собствените си деца, нали, особено когато става въпрос за техните отношения с братята и сестрите им?

3. Разберете завистта си

Има ли непреодолима ревност или завист между вас и брат ви? Може би вие сте по-артистични, а сестра ви е искала да участва в местния самодеен театър, а вие сте преследвали спортна кариера, докато брат ви е бил по-добрият атлет от двама ви?
По това време не сте имали житейския опит, за да разпознаете причината за завистта, или както искате така я наричайте. Просто сте били наясно, че и двамата сте изпитвали напрежение един към друг.

Като възрастни вие имате представа за завистта, която може би сте изпитвали. Обсъдете я. Говорете открито. Изчистете недоразуменията. Бъдете на една и съща страна.

Имайте предвид, че всеки има своите рани, но колко хубаво би било, ако сте горди със силните страни на вашия брат или сестра. Все пак това е вашата сестра или брат! Заменете завистта с гордост.

Използвайте енергията си, за да продължите напред, вместо да останете в миналото.

За добро или лошо, вашите братя и сестри са връзка към вашето минало и, надяваме се, към вашето бъдеще.


Неща, с които се отличаваш, ако си отгледан от силна майка

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X