Напишете дума/думи за търсене

Неща, с които се отличаваш, ако си отгледан от силна майка

За всеки неговата майка е най-добрата майка и въпреки това може да кажем кога сме отгледани от силна личност. Ние го усещаме, защото тя ни е дала много, тя е поляла по най-грижовния и мъдър начин нашите корени и днес самите ние приличаме на нея. Кои са 10-те неща, които отличават децата на силните майки?

1. Ти цениш свободата

Главната мисия на един родител е да отгледа самостоятелни деца, които се справят с всичко в живота по разумен и красив начин. Много е трудно на повечето майки да пуснат пиленцето от гнездото, когато то е достатъчно голямо, но твоята майка никога не ти е показала сълзите си, изпращайки те по пътя ти. Чул/а си само благословията й. Днес ти знаеш как да изградиш дом, как да гониш мечтите си, как да обичаш децата си и себе си. Днес ти не се нуждаеш от партньор, за да си пълноценен/а и щастлив/а.

2. Ти познаваш безусловната любов

Каквото и да е правила твоята майка, тя никога не се е оплаквала, че грижите й тежат, че не е справедливо да поема всичко на своите плещи. Напротив, тя винаги се е усмихвала, дори когато току-що е плакала зад вратата. Ти винаги си знаел/а, че тя ще застане до теб и ще бъде твой гръб, каквото и да направиш, от каквото и да имаш нужда. Дори след като я нараниш, тя не спира нежността си към теб и остава топлината, към която винаги имаш нужда да се върнеш.

3. Научила те е как да обичаш себе си

Тя ти е дала не просто своята любов, тя те е научила как да изпитваш любов към себе си. Тя ти е показала най-силните ти страни и ти е поставила крила, за да летиш винаги в желаната посока, уверен/а, вярващ/а, обичан/а.

4. Можеш да си силен/а и нежен/а едновременно

Силните майки не са майки с извънмерни мускули или с твърди сърца. Точно обратното, те са майки, които много плачат, дълбоко изживяват, но умеят да бъдат най-здравата опора. Твоята майка ти е показала как да поемаш ударите със силата на характера си и с нежността на прошката. И това е дар, който ще носиш като своя суперсила до края на пътя си.

5. Знаеш колко е важно да си търпелив/а

Твоята силна майка е правила винаги всичко чевръсто, но когато е ставало въпрос за важни неща и събития, тя е била търпелива и е чакала с вяра. Наблюдавал/а си това през цялото си детство, а после през пубертета, когато най-вероятно си й се качвал/а на главата, а тя търпеливо е изчаквала хормоните да заглъхнат и вашите отношения отново да бъдат спокойни. Тази жена те е научила на едно от най-ценните човешки качества, които са в основата и на любовта, и на успеха - търпението.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X